'Doğum' Artemis Yayınları'ndan çıktı!

'Doğum' Artemis Yayınları'ndan çıktı!
Oyunculuk, mankenlik ve tv sunuculuğu kariyerine anne olmak için ara veren Burcu Kutluk, Artemis’ten çıkacak ilk kitabıyla okurlarının bu eşsiz deneyimi korkusuzca yaşamaları için rehberlik ediyor.
Hamilelik eşsiz bir deneyim. Bir o kadar da gizemli. Doğum bir kadının kendi doğasını keşfetmek için başına gelen en nadide deneyimlerden biri ve bu yüzden hamilelik kutsalbir yolculuk.
 
Yine de her bilinmeyen gibi ürkütücü. Oysa dünyanın dört bir yanında milyonlarca kadın bunu yaşadı; her gün yaşamaya da devam ediyor. Belki de bu yüzden bu çok özeldeneyimi paylaşmak, tüm kadınları birbirine yaklaştırıyor.
 
Oyunculuk, mankenlik ve tv sunuculuğu kariyerine anne olmak için ara veren Burcu Kutluk, Artemis’ten çıkacak ilk kitabıyla okurlarının bu eşsiz deneyimi korkusuzcayaşamaları için rehberlik ediyor.
 
"Kendi hamileliğimde keşke olsaydı dediğim kitabı yazdım."
 
“Şehirli kadın modernleşirken ilkel dürtülerinden ve vahşi doğasından uzak kaldı. Oysa doğum, o doğaya göre düzenlenmiş. Bunu kolaylaştırmak ve doğumun normal şeklindeakması için yapılabilecek pek çok şey var,” diyor Kutluk.
 
Üç yaşında bir çocuk annesi olan Kutluk, kendi hamileliği sırasında bunları el yordamıyla ve bazen çok uğraşarak bulduğunu söylüyor. Kendi deneyimini paylaşmak ve anneadaylarına doğumun doğasını hatırlatmak için bu kitabı kaleme aldığını ekliyor.
 
Hamileliğin bir bilgilenme ve kendini geliştirme dönemi olduğunun ve iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kutluk, anne adaylarının doğuma bilinçli ve kendinden eminbir şekilde girmeleri için çok çeşitli bilgiler, alıştırmalar, uzman görüşleri, faydalı listeler ve titiz bilimsel araştırmaları bir araya getiriyor.
 
Hayatının önemli bir kısmını yoga ve beden farkındalığına adayan Kutluk, yoga ve meditasyonun hamilelikte olumlu etkilerine dikkat çekiyor. Kitabında hamilelik boyuncadengeli beslenmenin önemini vurgularken anne adaylarına sağlıklı beslenmenin püf noktalarını da açıklıyor.
 
Kitap, yepyeni bir hayatın müjdecisi olan doğumun, anne adaylarının keyif ve farkındalık içinde kucaklayacakları bir kişisel doğuş deneyimine dönüşmesi için yol gösteriyor. Anne adayları artık yalnız değil; bu özel deneyimin mucizelerine tanık olurken Doğum onların farkında, bilinçli ve kendinden emin bir şekilde doğuma girmeleri için başucurehberi olacak.
 
ARKA KAPAK
Hamilelik çok özel ve muhteşem bir yolculuk.
 
Hayatım boyunca bir gün anne olacağımı biliyordum. Yine de hamile kaldığımda doğum hakkında pek bilgim olmadığını fark ettim.
 
Hayatıma bambaşka bir bakış açısı kazandıran doğum deneyimini yaşayıp uzun saatler sonra nihayet kızıma kavuştuğumda düşündüm de bu 9 ay 10 günün ne kadar büyük bir bölümünü cevaplanmayı bekleyen sorularıma el yordamıyla ve farklı kaynaklardan bilgi toparlamaya çalışarak geçirmiştim.
Hemen orada kendime söz verdim, bana bu yolda sağlıkla, keyifle ve normal doğumla kızımı kucağıma almaya fayda eden ne varsa diğer kadınlarla paylaşacağım.
 
Şehirli kadın modernleşirken ilkel dürtülerinden ve vahşi doğasından ister istemez uzaklaşıyor. Oysa doğum, o doğaya göre düzenlenmiş. Bunu kolaylaştırmak ve doğumun doğal seyrinde akmasını sağlamak için yapılabilecek pek çok şey var.
 
Hamileliği bir bilgilenme ve kendine dönme dönemi olarak ele alıp iyi değerlendirirsek bizi gerçekten büyüten, geliştiren, dönüştüren ve çok da kuvvetlendiren bir deneyimi yakalama şansımız var.
 
Yani kendi hamileliğimde ihtiyaç duyduğum, keşke olsaydı, keşke daha önce bilseydim dediğim her şeyi bu kitaba dönüştürdüm.
 
Dileğim, her şeyin başı olan doğumu anne adaylarının keyif ve farkındalık içinde kucaklamaları, tıpkı doğanın bize bahşettiği gibi.
 
SANDIĞINDAN DAHA CESUR, GÖRÜNSÜĞÜNDEN DAHA GÜÇLÜ VE DÜŞÜNDÜĞÜNDEN DAHA ZEKİSİN…
- Winnie The Pooh
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.