Coğrafya profesörü filmleriyle ödüle doymuyor

Coğrafya profesörü filmleriyle ödüle doymuyor
Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Benek, akademik hayatının yanı sıra çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödüle layık görüldü.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Benek, küçük yaşlardan itibaren merak duyduğu sinema sektörüne  15 yıl önce TRT’ye “Mevsimlik Tarım İşçileri” adlı çekilen bir belgeselde uzman olarak görev alarak girdi.

Daha sonraki yıllarda sektöre iyice yoğunlaşan Benek, daha sonra ise TRT Kürdi kanalında 13 bölüm olarak hazırlanıp yayınlanan “Topraksızların Yol Haritası” adlı belgeselin proje tasarım danışmanı olarak yer aldı. Ardında yine TRT Kürdİ kanalında 2010-2011 yıllarında 39 bölüm olarak hazırlanıp yayınlanan ve uzmanlık alanı olan göç konularının işlendiği "Sınır Hikayeleri" adlı belgesel ise ilk yönetmenliğini yaptığı belgesel oldu. 

Daha sonra ki zaman dilimlerde dizi danışmanlığı, bazı kısa filmlerde danışman ve ağırlıklı olarak senarist-yönetmen olarak görev alan Benek, şimdilerde ise HRÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Radyo-Televizyon programcılığı öğrencilerine hem belgesel film dersi vermekte hem de kısa film ve belgeseller çekmeye devam ediyor.

Son 4 yılda daha çok kısa filmlerin yapımı ve yönetmenliği üzerine yoğunlaşan Sedat Benek, katıldığı festivallerden de eli boş dönmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.