Bilfen Kısa Film Yarışması Ödülleri 10. kez sahiplerini buldu

Bilfen Kısa Film Yarışması Ödülleri 10. kez sahiplerini buldu
Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri arasında düzenlenen “Geleneksel Bilfen Kısa Film Ödülleri” muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Bu yıl 10.su düzenlenen törende öğrenciler ödüllerini, ünlü oyuncuların elinden aldı.
Kısa Film Kulübü Öğrencileri’nin dönem boyunca çektikleri kısa filmlerin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödüllendirildiği, “10. Bilfen Kısa Film Ödülleri”, ünlü isimlerin katıldığı törenle sahiplerini buldu. Finale kalan 33 filmin kıyasıya yarıştığı gecede, öğrenciler ödüllerini; Yönetmen Ali Bilgin, Oyuncular; Anıl Çelik,  Ayça Erturan, Buket Dereoğlu,  Murat Serezli,  Müjde Uzman, Neslihan Atagül Doğulu ve Yüsra Geyik’ten oluşan jüri üyelerinin elinden aldılar.
En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Stop-Motion, Jüri Özel Ödülü, Bilfen Özel Ödülü olmak üzere toplam 9 ayrı kategoride ödüllerin sahiplerini bulduğu gece, kırmızı halı geçişi ile başladı. Bilfen Okulları Esenşehir Kampüsünde gerçekleşen törende yarışmaya katılan 163 öğrenciye katılımlarından dolayı sertifikaları verilirken yetenekleri ile ön plana çıkan 18 öğrenci kısa film ödüllerinin sahibi oldu. Öğrencilerin sinema sanatına ilgilerini artırmak ve sanatsal yeteneklerini daha geniş kitlelerle paylaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan yarışmada öğrenciler “Ben Süper Kahraman Olsaydım”, “Ben Özelim Çünkü”, “Kelebek Etkisi”, “Atasözleri”, “Nasıl Bitmeli?” ve “100 Yıl Sonrası” konu başlıklarında kısa filmler hazırladı.
 
Neslihan Atagül Doğulu;
Genç ve yetenekli oyuncu Neslihan Atagül Doğulu; “Burada sizlerle olup sizin heyecanınıza ortak olmak benim için çok kıymetli. Hepiniz çok güzel işler çıkarmışsınız. Yolunuz açık olsun. Lütfen inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeyin, çünkü bizim sizin gibi gençlere çok ihtiyacımız var.” dedi.
Murat Serezli;
Ünlü oyuncu Murat Serezli gecede, “Sinema, en sihirli sanat, bütün sanat disiplinlerinin birleşimi, benim için kişisel bir tutku. Filmlerinizin hepsini birkaç kez izledim. Şaşırdım, eğlendim, gurur duydum. Bilim ve sanatı aynı anda yoğrularak birleşen gençler… Mustafa Kemal ATATÜRK’ün geleceği siz gençler, yarına umutla bakmamı sağladınız. Aferin size…” diye konuştu.
Ali Bilgin;
Ünlü yönetmen Ali Bilgin öğrencilerin yetenekleri karşısında çok mutlu olduğunu belirten Bilgin; “Filmleri izlerken gerçekten çok zorlandım. Çok duygusal anlar yaşadım. Objektif olmaya çalıştım. Benim gönlümde herkes kazandı. Umarım bundan sonra bu yolda çalışmaya, üretmeye, çekmeye, okumaya, oynamaya devam edersiniz. Anne – babalara ve Bilfen Okullarına çok teşekkür ederim.”dedi.
Her bir kategoride ödüllerini tek tek ünlü jüri üyelerinin elinden alan öğrenciler, senaryoları, kurguları, filmleri ve oyunculuklarıyla tüm jüri üyelerinden tam not aldılar. Gece, tüm jüri üyeleri ile öğrencilerin toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.