Ada sahillerinde özlenen kavuşma

Ada sahillerinde özlenen kavuşma
Mübadillerin ilk örgütü Lozan Mübadilleri Vakfı (LMV) ve korosunun 2 Mayıs’ta Evia Adası’ndaki Nea Artaki (Yeni Erdek) beldesini ziyaretlerinde yıllardır beklenen kavuşma yaşandı.

İSKENDER ÖZSOY
LMV Başkanı Ümit İşler, Genel Sekreter Sefer Güvenç, Dış İlişkiler Sorumlusu Sula Aslanoğlu, Yunanistan Temsilcisi Tanaş Çimbis’ten oluşan LMV heyeti ve katılımcılar beldede büyük coşkuyla karşılandı.

LMV Heyeti, Nea Artaki’deki Erdek mübadillerinin çocuklarının kurduğu yerel mübadele derneğinin yöneticileri ve Nea Artaki Belediye Başkanı Yardımcısı Nikos Yorgolas tarafından ağırlandı.

Özlem gideren buluşmaların ve Halkida Belediye Başkanı Hristos Paganis’le LMV Başkanı Ümit İşler’in konuşmalarından sonra ilk konseri Panoyatis Vagianni tarafından kurulan 12 Apostoloi Korosu verdi. 

Koro, sekiz ay önce ölen kurucularının sevdiği eserleri seslendirdi.

Panayotis  Vagianni’nin eşi Mary Vagianni tarafından Nea  Artaki Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan buluşmada ikinci konseri LMV Korosu verdi. 

Koro, Garip Mansuroğlu yönetiminde Türkçe ve Yunanca şarkılardan oluşan 16 eser icra etti.

Etkinlik iki koronun ortaklaşa söylediği şarkılarla sona erdi.

LMV heyeti ve katılımcılar ertesi gün Halkida Belediye Başkanı Hristos Paganis tarafından kabul edildi.

Konuşmasında Halkida hakkında bilgi veren Paganis, bir zamanlar kentte Musevi, Hristiyan ve Müslümanların huzur içinde yaşadıklarını söyledi, “Bu buluşmaların iki ülke halklarının yakınlaşmasına yardımcı olmasını diliyorum.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.