38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ""İslam medeniyeti bilgi ve kitap medeniyetidir. Okumayı, anlamayı, aklını kullanmayı, bilgiye sahip olmayı emreden ve tavsiye eden birçok ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerin varlığını hepimiz biliyoruz."" dedi.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Sultanahmet Meydanı"ndaki Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, 38 yıldır aynı ve olması gereken yerde fuarı düzenlemenin sevinci, mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının bilgi, bilinç ve idrak boyutunu canlı tutarak, fikri ve kalbi düzlemde farkındalık ve yenilenmeye vesile kılmak için her sene kitap ve kültür fuarı düzenlediklerini belirten Erbaş, ""Ramazan Kitapla Buluşuyor sloganıyla bu sene de İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Almanya’da vatandaşlarımızla buluşacağız. Şu anda geleneksel hale gelen Sultanahmet Kitap ve Kültür Fuarı"mızı açıyoruz. Öğleden sonra da inşallah, Anadolu tarafından Büyük Çamlıca Camii"mizin iç avlusunda ilk kez düzenlenecek olan fuarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu seneki zenginliğimiz İstanbul acısından ikiye katlanmış oluyor."" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.