'1. Uluslararası Avrasya Kitap Festivali' başladı

'1. Uluslararası Avrasya Kitap Festivali' başladı
Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu festivalin açılış töreni, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Basın Yayın Birliği (BasYayBir) iş birliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen"Uluslararası Avrasya Kitap Festivali" Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi"nde kitapseverlerle buluştu.

Anadolu Ajansı"nın global iletişim ortağı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, İstanbul Ticaret Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen festivalin açılış töreni gerçekleştirildi.

BasYayBir Başkanı Emrah Kısakürek, açılış konuşmasında, festivali destekleyen kişi ve kurumlara teşekkür ederek, "Festivale 200"ün üzerinde yayınevi ve marka iştirak ediyor. 9 gün boyunca imza günleri, konferanslar ve etkinliklere yer verilecek. Dolu dolu bir program olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Festivalin onur yazarının Mustafa Kutlu, temasının ise "Bir Uzun Hikaye" olarak belirlendiğini anımsatan Kısakürek, "Festivalimiz dahilinde geçen yıl kaybettiğimiz ve hayatını bilim tarihine adamış Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamızı anmak üzere çeşitli programlarımız olacak." dedi.

Basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV istisnasına da değinen Kısakürek, bu konuya katkı sağlayanlara teşekkür ederek "Yayınevinden başlayarak dağıtımcı, kitapçı, online satış sitesi, kitabı okuyucuya ulaşana kadar aradaki tüm satış kanallarında basılı kitap ve süreli yayınlarda KDV sıfır olarak uygulanacak." ifadesini kullandı.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu"nun da KDV kanunu gibi gündeme alınmasını beklediklerini ifade eden Kısakürek, yayınevlerinin üzerindeki yükün azaltılmasının yanında çevirmen, yazar ve illüstratörlere ödenen stopajların da Avrupa Birliği normlarına çekilmesinin de yayınevlerine kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Kısakürek, "Ülkemiz yayıncılığının her yıl ne kadar büyüdüğünü ISBN ve bandrol verilerinden takip edebiliyoruz. 2018"de yeni alınan ISBN sayısı 67 bin 135 yani 2017 yılına göre bir artış var. Ayrıca 2018 yılında 410 milyon 640 bin bandrol almışız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.