Hangi Hayvanlar Kurbanlık Olarak kesilebilir ? Hangi Hayvan Kaç Yaşında Kurban Edilir ?

Hangi Hayvanlar Kurbanlık Olarak kesilebilir ? Hangi Hayvan Kaç Yaşında Kurban Edilir ?
Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban kesimi için önemli kriterlerin bilinmesi ve uygulanması büyük önem taşır. Hangi hayvanlar kurbanlık olarak kesilir, Hangi hayvan kaç yaşında kesilmeye uygundur tüm detaylar haberimizde.

Sağlıklı ve huzurlu bir kurban kesimi için bu önemli kriterleri göz önünde bulundurarak, dini vecibelerimizi yerine getirmenin huzurunu yaşayabiliriz.

HANGİ HAYVANLAR KURBAN OLARAK KESİLEBİLİR?

Koyun/Kuzu:

En yaygın olarak tercih edilen kurbanlık hayvanlardan biridir. Kurban bayramında kesimi gerçekleştirilen koyun veya kuzular, İslam dinine göre kabul edilir.

Keçi:

Keçi de kurban olarak kesilebilen hayvanlardan biridir. Kurban ibadeti için tercih edilebilir ve kesimi gerçekleştirilebilir.

İnek/Dana:

Kurban olarak kabul edilen hayvanlar arasında büyükbaş hayvanlar da yer alır. İnek veya dana, kurban bayramında kesilmek üzere tercih edilebilir.

Deve:

Bazı bölgelerde ve özellikle kurban ibadetinin daha geleneksel şekilde yapıldığı yerlerde deve de kurban olarak kesilebilir.

HANGİ HAYVAN, KAÇ YAŞINDA KURBAN EDİLİR?

Koyun/Kuzu:

Kurban edilecek koyun veya kuzuların en az 1 yaşında olması gerekmektedir. Bu yaşa ulaşan koyunlar, kurban olarak kesilebilir.

Keçi:

Kurban olarak kesilecek keçilerin de en az 1 yaşında olması gerekmektedir. 1 yaşına ulaşan keçiler, kurbanlık olarak tercih edilebilir.

İnek/Dana:

Büyükbaş hayvanlar olan inek veya dana için yaş sınırlaması 2 yaş ve üstüdür. En az 2 yaşına ulaşmış olan inek veya dana, kurban olarak kesilebilir.

Deve:

Deve kurban olarak tercih edilen bölgelerde, yaş sınırlaması genellikle 5 yaş ve üstüdür. Develer, bu yaşa ulaştığında kurban olarak kesilebilir.

YENİGÜN HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.