Türkiye Maarif Vakfı 3. İstanbul Eğitim Zirvesi eğitimin dünyasının önemli isimlerini buluşturacak

Türkiye Maarif Vakfı 3. İstanbul Eğitim Zirvesi eğitimin dünyasının önemli isimlerini buluşturacak
AA’nın global iletişim ortağı olduğu, Türkiye Maarif Vakfınca düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, 17-18 Kasım'da Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 6 kıtadaki 52 ülkede bulunan 441 okul, bir üniversite, 23 eğitim merkezi ve 37 yurt binasında, 52 bin öğrencisiyle uluslararası eğitim kurumu olan Türkiye Maarif Vakfı, "Eğitimde Değişimi Yönetmek" temasıyla İstanbul Eğitim Zirvesi'nin üçüncüsünü düzenleyecek.

Üç ülkeden eğitim bakanları ile dünyanın seçkin eğitimci ve akademisyenlerini İstanbul'da buluşturacak zirvede, yapay zeka, biyoteknoloji ve benzeri teknolojilerin kuşattığı insanın, dijitalleşme çağında eleştirel düşünme yeteneğini koruması ve insan olarak kalmasının mücadelesi ele alınacak.

Panellerde insanın iyi olma halini ve karakter gelişimini etkileyen eğitim paradigmaları, dijitalleşme, sosyal değişimler, sürdürülebilirlik ve mekanın öğretici rolü mercek altına alınacak.

Zirvede, eğitime ilişkin ortaya çıkacak imkanlar, analizler, gelecek perspektifleriyle, kuramsal yaklaşımlar, iyi örnekler, eğitimde değişimin yönetilmesi teması çerçevesinde akademik değerlendirmeler yapılacak.

50'yi aşkın ülkeden alanında en önemli eğitimci, akademisyen ve eğitim yöneticilerinin katılacağı zirvenin "Eğitimde Değişimi Yönetmek" başlıklı üst düzey oturumuna bazı ülkelerin eğitim bakanları da katılacak.

Bu kapsamda zirvede, Bosna Hersek Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, Demokratik Kongo Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi, Malezya Milli Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek birer konuşma yapacak.

Zirvede ayrıca "Türkiye'nin Eğitim Yüzyılı", "Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji" ve "Okul Yöneticileri" oturumları da yapılacak.

"Türkiye'nin Eğitim Yüzyılı" oturumunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Ökten, Prof. Dr. Halil Berktay ve Prof. Dr. Azmi Özcan, Türkiye'nin geçmişten gelen tecrübesiyle eğitim yüzyılının eğitsel paradigmalarını ve vizyonunu tartışacak.

"Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji" oturumunda, Didem Bayram, Elvan Kuzucu Hıdır ve Macaristan'dan Attila Hajko, eğitimde değişimin nasıl yönetileceği, eğitim teknolojilerinin ve dijitalleşmenin okul ortamına etkileri ile dijitalleşme çağında düşünme yeteneklerinin korunmasını tartışacak.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından ilki "Eğitimde Yeni Eğilimler ve Dönüşümler" temasıyla 2021 yılında çevrim içi, ikincisi "Okulun Geleceği: Pandemi Sonrası Eğitimin İhtiyaçları" temasıyla yüz yüze yapılan İstanbul Eğitim Zirvesi, bu yıl "Eğitimde Değişimi Yönetmek" temasıyla gerçekleştirilecek.

Eğitime ilişkin gelecek perspektiflerinin ve paradigmalarının, eğitsel yaklaşımların, eğitim teknolojilerinin etkili kullanımının ve iyi örneklerin tartışılacağı uluslararası bir platform olma özelliği taşıyan ve 17-18 Kasım'da gerçekleştirilecek zirve, farklı boyutlarıyla tartışma ve öğrenme fırsatları da sunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.