KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?
Üniversiteye yeni başlayan birçok öğrenci KYK burs başvurusu ile birlikte eğitim gördükleri dönemler içerisinde aylık burs ödemesi alabiliyor. Devlet tarafından karşılanan bu burs ücreti ise iki tip burs seçeneği ile veriliyor. Öğrenciler KYK burs başvurusu yaptıktan sonra açıklanacak tarihlere kadar beklemeye geçiyor. KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir? tüm ayrıntılarını sizin için araştırdık

Üniversiteye yeni başlayan birçok öğrenci KYK burs başvurusu ile birlikte eğitim gördükleri dönemler içerisinde aylık burs ödemesi alabiliyor. Devlet tarafından karşılanan bu burs ücreti ise iki tip burs seçeneği ile veriliyor. Öğrenciler KYK burs başvurusu yaptıktan sonra açıklanacak tarihlere kadar beklemeye geçiyor. KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir? tüm ayrıntılarını sizin için araştırdık.

KYK Burs Başvurusu Yapma

KYK burs başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt verecek olursak direkt olarak e-Devlet sistemi üzerinden başvuruların alındığını söyleyebiliriz. Hiçbir şekilde bir kuruma gidip işlem yapmaya gerek kalmadan tamamen internetten başvurularınızı yapabiliyorsunuz. Fakat bu noktada e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Bu şifreyi ise herhangi bir PTT şubesine giderek çok düşük bir fiyattan satın alabilirsiniz. Daha sonrasında e-Devlet sistemine giriş yaparak istediğiniz işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan KYK burs başvuru tarihleri sonrasında öğrenciler e-Devlet üzerinden burs başvuru sekmesine giriş yapabiliyorlar. Burada ilgili bilgileri girerek başvuru iletiliyor. Her kişi kendi başvurusunu yapacağından dolayı bilgilerin doğruluğu büyük önem arz ediyor. Ailenin maddi geliri, kaç kardeş olunduğu ve diğer kişisel bilgileri eksiksiz girmek gerekiyor. KYK burs başvurusu bu şekilde tamamlanıp gönderiliyor.

KYK Burs Başvurusu Şartları

KYK bursu için başvuru yapmak isteyenlerin karşılaması gereken bazı koşullar bulunuyor. Bu koşulların herhangi birinin karşılanmaması durumunda başvuru olumsuz sonuçlanıyor. Dolayısıyla KYK bursu için başvuru yapmadan önce bu şartlara bir göz gezdirmek gerekiyor. İşte KYK burs başvuru şartları:

  • Ön Lisans öğrencileri
  • Lisans öğrencileri
  • Yüksek Lisans öğrencileri (hazırlık sınıflarında burs verilmiyor.)
  • Doktora öğrencileri (hazırlık sınıflarında burs verilmiyor.)
  • Ara vermeden DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile üçüncü sınıfa geçmiş öğrenciler
  • ÖSYM sınavın sonucunda ilk 100’e girmiş öğrenciler

Yukarıda yer alan koşulları sağlamış kişiler burs başvurusu yapıp bursu almaya hak kazanabiliyor. Ancak belirtmemiz gerekiyor ki bir kişi aynı anda hem burs hem de kredi alamıyor. Bunun yanında farklı bir kurumdan burs alan kişiler de KYK burs başvurusu yapamayabiliyor. Bunun gibi engel koşullarını burs aldığınız kurum ve kuruluşlardan öğrenebilirsiniz.

KYK Burs Ücreti

2023 yılı itibariyle her yıl Ocak ayında yapılan KYK bursu ücreti zamları sonrasında güncel burs ve öğrenim kredisi tutarları şu şekilde olmaktadır:

  • KYK Lisans Bursu – Öğrenim Kredisi: 1250 TL
  • KYK Yüksek Lisans Bursu – Öğrenim Kredisi: 2500 TL
  • KYK Doktora Bursu – Öğrenim Kredisi: 3750 TL

KYK bursu ücretleri ilk ödemede toplu bir şekilde yatırılmaktadır. Öğrencilerin eğitim-öğretim başlangıcından itibaren geçen 3 ayın ödemesi Ocak ayı ödemesinden önce hesaplarına yatmaktadır. Daha sonrasında her öğrencinin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödemeler gerçekleşiyor. 

KYK Burs Başvuru Tarihleri

KYK burs başvuru tarihleri her yıl farklı tarihlerde gerçekleşiyor. Ancak birbirine yakın olan bu tarihler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanarak yaklaşık 3-4 gün sürüyor. Başvurular ise yaklaşık 1 ay sonra sonuçlanıyor.

Şu an için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK burs başvuru tarihleri hakkında herhangi bir açıklama gelmemesine karşın geçen yıl bu süreç 15-17 Kasım arasında gerçekleşmişti. Yine birbirine yakın tarihler aralığında KYK burs başvurusu yapılabileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.