Bursluluk Sınavı Ne Zaman? Ağustos Ayı İOKBS Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman? Ağustos Ayı İOKBS Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ödenen, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKSB) bursları Haziran ayında 863 TL olarak ödenmişti. Ağustos ayında ne kadar ödeneceği sorgulanmaya başlandı. İOKB bursu Ağustos ayı ödeme tarihlerine ilişkin detaylar ve İOKB sınav tarihi...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ödenen, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKBS) bursları Haziran ayında 863 TL olarak ödenmişti. Ağustos ayında ne kadar ödeneceği sorgulanmaya başlandı. İOKBS bursu Ağustos ayı ödeme tarihlerine ilişkin detaylar ve İOKB sınav tarihi...

İOKBS Bursu Ağustos Ayı Ödemeleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11'inci sınıf öğrencilerine ödenen İOKBS burs ücreti illere göre farklılık göstermektedir. Ödemeler ise, her ayın 25'ine kadar PTT veya Vakıfbank hesapları üzerinden ödenmektedir.

İOKBS Burs Sorgulama Ekranı

İOKBS bursu sorgulama işlemleri e-Okul VBS sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Burs ödemeleri, Vakıfbank ve PTT aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. e-Okul'a T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla giriş yapan adaylar, güvenlik aşamasında doğum tarihi, doğum yılı, nüfusa kayıtlı olunan il, ilçe, eğitim alınan şube gibi soruları doğru yanıtlayarak e-Okul'a giriş yapabilir.

İOKBS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre; İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak.

Kimler İOKBS'ye Başvurabilir?

– KKTC veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

– 5, 6, 7, 8, 9, 10 veya 11. Sınıf bünyesinde eğitim görüyor olmak,
– Sınavın gerçekleştirildiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamak,
– Bulunduğu sınıfta sınıf tekrarı yapmamış (sınıfta kalmamış) olmak,
– Aileye gelen paranın yıllık olarak kişi başına düşen miktarının her yıl belirlenen miktardan az olmasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.