Ödüllü uygulamadan ödüllü yarışma

Ödüllü uygulamadan ödüllü yarışma
Google Play’in “en eğlenceli” kategorisinde 2018 yılının en iyi uygulamalarından biri seçilen ve dünya çapında önde gelen kısa video uygulaması TikTok, kullanıcıları için ödüllü bir yarışma düzenledi.

30 Mart – 8 Nisan arası organize edilen yarışmada, kullanıcılar #GösterKendini etiketiyle videolarını paylaştı ve kullanıclar tarafından yoğun ilgiyle karşılaştı. Toplamda 59 bin kullanıcının katıldığı yarışmada 102 bin video çekildi ve 350 milyon izlenme aldı. Paylaşılan videolara 19.5 milyon beğeni ve 750 bin yorum geldi. Son olarak 1.16 milyon kere izleyenler tarafından paylaşıldı.

Kullanıcılarının kendilerini ifade etmelerini sağlayan TikTok, düzenlediği akım ve kampanyalarla popüler bir platforma dönüştü. Kullanıcılarının farklılıklarını ifade ederken ortak bir zeminde buluşmalarını hedefleyen TikTok, akımlar sayesinde topluluğun bir parçası olma fırsatı sunuyor.

10 gün süren yarışmada en iyi performansı gösteren ilk 20 kişi sürpriz ödül kazandı.

TikTok, yarışmanın ikinci günü 31 Mart saat 17:00’den itibaren; her gün aynı saatte “Günün En İyileri” adı altında, “Tecrübeli Kullanıcılar” ve “İlk Videosunu Atanlar” kategorileriyle kullanıcıları paylaştı.

75 dilde ve 150’den fazla pazarda yer alan uygulamanın ekibi, yarışma hakkında: “TikTok olarak, kullanıcılarımızın yerel kültürler ve trendlerle ilgili içerik oluşturma ve paylaşma konusunda teşvik eden bir strateji izliyoruz. Bu strateji kapsamında düzenlediğimiz #GösterKendini yarışmasıyla da kullanıcılarımızın yaratıcılıklarını ortaya çıkarmasını ve kendilerini en iyi ve özgür şekilde ifade etmelerini hedefliyoruz. Yeni akımlar ve yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Sıralamada yer almak için videoların günlük çekilmesi gerektiği ve listelerin hergün güncellendiği yarışmada, 10 günün sonunda en beğenilen 20 kullanıcı iWatch kazandı. Uygulamanın keşfet bölümünden erişilebilen sonuçlarda, en iyiler sıralaması dışında TikTok özel ürünlerinin hediye edildiği katkı sıralaması da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.