Kimya Öğretmenleri Bilgi ve Teknolojide Buluştu

Kimya Öğretmenleri Bilgi ve Teknolojide Buluştu
“Dow ile Öğretmenin Kimyası” atölye çalışmaları eğitim alanında, 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin en dikkat çeken sosyal sorumluluk projelerinden biri oldu

Liselerde kimya eğitimi ve bilimine olan ilgiyi yükseltmeyi amaçlayan ve Dow Türkiye’nin desteği ile gerçekleştirilen Dow ile “Öğretmenin Kimyası” atölye çalışmaları 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde kimya öğretmenlerine yönelik en önemli sosyal sorumluluk projesi oldu.

 

Aralık 2013 ve Mayıs 2014 dönemlerinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları için Dow Türkiye, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bir araya geldi. Önce İstanbul ve Kocaeli’deki lise kimya öğretmenlerinin katıldığı atölye çalışmalarına daha sonra Marmara bölgesindeki tüm lise kimya öğretmenleri de dahil edildi. 200’ü aşkın lise kimya öğretmeni, kimya bilimine ilişkin gelişmelerden bazı önemli örnekleri görme imkanı buldu.

 

Eğitim camiasında büyük ilgi uyandıran proje ile, fen okur yazarlığında 33 OECD ülkesi arasında en alt sıralarda yer alan Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına olan ilgilerinin yükseltilmesi hedeflendi. Böylece, bilgi ve teknoloji çağına dönüşen 21. yüzyılda Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine en hızlı ve yaygın katkıyı sağlayacak olan fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması amaçlandı.

 

Geçtiğimiz eğitim dönemi boyunca Dow Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleşen “Öğretmenin Kimyası” atölye çalışmalarında, yaratıcı fen ve kimya eğitim yöntemlerini uygulama yoluyla öğrenen öğretmenler, edinimlerini okullarında öğrencileriyle paylaştılar. Öğretmenler ayrıca bu yöntemleri sınıflarında kullanıp öğrencileriyle birlikte hayata geçirebilecekleri sürdürülebilir bir kimya kulübü kurulması için teşvik edici olmaya çalıştılar.

 

İstanbul’da gerçekleştirilen atölye çalışmaları sırasında eğitimin, Türkiye’nin en önemli konusu olduğunu söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Öğrenciyi temel alan tüm çalışmaları destekliyoruz. Dow Türkiye ve ÖRAV’ın birlikte geliştirdiği bu proje ile eğitime verdiği destek bizim çok önemli.” dedi.

 

Ülkelerin gelişmesinde eğitim ve bilim alanlarına verilen değerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu ise, 33 OECD ülkesi arasında Türkiye’nin fen okur yazarlığında en alt sıralarda yer almasını “Öğretmenin Kimyası” projesi ile değiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Necipoğlu, “devletlerin inovasyonla fark yaratabilmek ve rekabetçi üstünlüklerini koruyabilmeleri için özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla uzun süreli işbirliği içinde olmaları” gerektiğini söyledi.

 

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Koordinatörü Esra Onat,”kaynakları hızla tükenen bir dünyada, hem iş olanakları hem de yeni bir yaşam formunun oluşturulması için Türkiye’deki öğrencilerin başta fen bilimleri olmak dünyanın ihtiyacı olan sürdürülebilir çözümleri üretecek alanlara kaydırılması gerektiğini” ifade etti.

 

“Dow ile Öğretmenin Kimyası” atölye çalışmaları, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde de yeni etkinlik ve çalışmalarla devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.