İTÜ Rover Takımı 3. nesil araçlarıyla Amerika'ya gidiyor

İTÜ Rover Takımı 3. nesil araçlarıyla Amerika'ya gidiyor
İTÜ öğrencilerinin tasarladığı prototip uzay araştırma aracı, Amerika'da onlarca üniversite ile yarışacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin gezegen yüzeylerinin veya herhangi bir gök cisminin zorlu arazi koşullarını atlatmak, gerekli görevleri yerine getirmek ve elde ettikleri verileri bilim insanlarına ulaştırmak için tasarladığı prototip uzay araştırma aracı (rover), ABD"de boy gösterecek.

Gezegen keşif robotları üzerine çalışmalarını sürdüren İTÜ Rover Takımı, 30 Mayıs-1 Haziran"da Amerika Birleşik Devletleri"nin Utah eyaletinde düzenlenecek University Rover Challenge"a (URC) katılmaya hak kazanan ilk ve tek Türk takımı oldu.

Gezegenlerin veya diğer gök cisimlerinin yüzeyinde gerekli görevleri yerine getirebilmesi için tasarlanmış rover"lar üzerine çalışmalarını sürdüren İTÜ Rover Takımı, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle yarışacak.

Bir tür insansız kara aracı sınıfına giren rover"lar, robotik kollar, hareket sistemleri, yüksek çözünürlüklü kameralar ve sensörler barındırıyor. Gezegen keşif robotları üzerine çalışmalarını sürdüren İstanbul Teknik Üniversitesi Rover Takımı, geçtiğimiz günlerde 3. nesil Rover"ını tanıttığı System Acceptance Review (SAR) videosuyla 86.13 puan alarak URC"ye kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.