Dijital Dönüşüm Ofisinden 'Dijital Türkiye' seferberliği

Dijital Dönüşüm Ofisinden 'Dijital Türkiye' seferberliği
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, 'Kullanıcı dostu arayüzler hazırlayarak 'Dijital Türkiye’yi insanların çok daha rahat kullanmasını sağlayacağız.' dedi.

 Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, önceki adıyla "e-devlet", şimdiki ismiyle "Dijital Türkiye" olan platformda 42 milyondan fazla kullanıcı bulunduğunu belirterek, "Kullanıcı dostu arayüzler hazırlayarak "Dijital Türkiye’yi insanların çok daha rahat kullanmasını sağlayacağız." dedi.

Koç, Japonya’nın Tsukuba şehrinde gerçekleştirilen G20 Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı"nda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a eşlik etti.

Koç, , sona eren toplantılardaki görüşmelere ve Türkiye"deki dijital oturumlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, dijital dünyadaki en önemli konulardan birinin "verilerin paylaşımı" olduğunu söyledi.

Dijitalleşen dünyada teknolojik altyapının kullanımıyla beraber oluşan verinin bir değere dönüştürülmesinin toplantılarda ele alınan önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Koç, Türkiye olarak verinin paylaşılması ve açık veri konusundaki politikalara uyum sağlanacağını bildirdi.

Koç, "Verilerin paylaşımında bir güven oluşması lazım. Bunun için de en önemli konu "verinin anonimleştirilmesi". İnsan faktörünün veriden çıkarılması halini "verinin anonimleştirilmesi" olarak tanımlıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.