SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

ZEHİR AKITAN KAPİTALİST KÜRESEL SİSTEMİN PANZEHİRİ: İSLAM (BARIŞ) DÜZENİ -3

İSLÂM: Kelime manası yönünden “SİLM” kökünden gelir. Anlamı: BARIŞTIR. İnsanların ürettiği Teorik bir din değildir. Kaynağı İLAHİ’dir.

Sahibi Alemlerin yaratıcısı Allah’tır. Fıtrat Dinidir. İçinde Fıtrata aykırı hiç bir şey yoktur. İslâm Dininde, diğer sistemlerde olduğu gibi çıkar çatışması yoktur, çıkar paralelliği vardır. Farklılıklara rağmen insanlara barış içinde bir arada yaşarlar.

İslâm; aynı zamanda en güçlü medeniyettir. İslâm’da, Allah Tekâmülü kanun olarak koydu. Devamlı “yenilenerek gelişme” esasına dayanır. Tekâmüle direnenler mutlaka kaybederler.

Barış sisteminde amaç, hem dünya, hem de Ahiret mutluluğu ve huzuru için, Allah’ın koyduğu kuralların içerisinde olduğu Kitab’ı ‘Kurân-ı) ve Onu uygulayan peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek alınması sonucu güvenli ömür yolculuğunun yürümesidir. Bu yolculukta savaş değil barış esastır.

İslam; Allah nezdinde en üstün dindir, O’ndan üstün bir sistem yoktur. İşleyişinde temel kaide; “Hak - Adalet-Merhamettir. Bu kaide içerisinde fikirler serbestçe konuşulur. Dinin içinde hiç kimseye asla zorlama olmaz. Baskı yapılmaz. İnancından dolayı kimse toplumdan dışlanmaz. İslâmda sadece Allah’a teslimiyet kulluk vardır. O’nun dışında hiç bir güce kulluk yoktur. İslâm olan herkesin hem dinini hem de “Müslüman” olarak ismini Allah koymuştur.

İslâm; İmar ve ihya hareketidir. Asla İMHA’ya olur vermez. Çatışmaya zulme, haksızlığa adaletsizliğe, merhametsizliğe olur vermez.

İslâm, DİN ve DÜZEN açısından uygulama alanına sahiptir. DİN: “Deyn” kökünden gelir ‘BORÇ’ anlamlıdır. Allah’ın emri gereği KUL’un “Ahlâk Kuralları” doğrultusunda hayatını yaşaması, vazifelerini yerine getirmesi, kimsenin baskısı altında kalmadan kendi iradesiyle (Namazını kılması, orucunu tutması, zekâtını vermesini, Hacca gitmesi, iyi ve güzel işler yapması, helâllerle hem hâl olması, haramlardan sakınması gibi v.b... faaliyetlerinde imtihanını vermesi, sınanması. Burada unutulmaması gereken çok önemli husus şudur: İnsanı değerli kılan, makam, mevki, şan, şöhret, titr v.b.. gibi geçici değerler değil, bizzat, kişiliğidir. İnsanın kişiliği hepsinin üzerindedir.

İslam’ın birde DÜZEN uygulaması vardır. Herkesi ilgilendirir. Sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik, hukuki sistemleri: Her biri, bağımsızdır birbirinden. Hepsinin işleyişi amacı insanlığın huzuruna yöneliktir. Aralarında niza baş gösterirse ufak tefekte olsa devreye Denetim görevine sahip DİNİ sistem girer ve KUR’AN’a göre problemler çözülür. Dinin bir yönü de (Ahlâk Sistemidir) insan. İslâm sistemi içerisinde dış dünyanın dayatmaları sonucu Ruhsuz yapı içinde kalmaktan kurtulur. Zihnen ve Fiilen diri bir ömür sürer.

Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi