İLTER AVCI

İLTER AVCI

TÜRK FİKİR VE İLİM ADAMI , ELMALILI

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır (1877-1942 ) Türk fikir ve ilim hayatının müstesna kişilerinden olup, Antalya'da doğmuştur.

Cumhuriyet döneminde  Atatürk'ün emri ile Kuran tefsiri ve geniş izahını derlemiştir.

Şu an en güvenilir tefsir ve izahtır.

Elmalı , biyoloji , tıp ,fizik ,matematik  kimya, felsefe konularda ihtisas yapmıştır.

Bizlerin Türk bilim insanlarını tanımakta geç kaldığımız aşikârdır.

İlahiyat fakültesinden mezun olanların da bu konularda da ihtisas görmesi , din ve ilim adına toplumumuza  faydası olur.

Atatürk'ün en önemli davranışı, bilim adamlarına yakın olmasıdır.

Enbiya süresinin 7. Ayeti.

" İlmi olmayanın peşinden gitme "

Siyasetçiler de bilim adamlarına yakın durmalılar. Hangi konuda ihtisas görmüşse , konusu olan kuruluş da  görev verilmesi şarttır.

* Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası vardır ki din , Allah ile kul arasında kutsal bir bağlılıktır.  ATATÜRK.

KANSER VUCUDA YAYILMADAN ÖNLEM..

HDP , teşkilatları ve ona yakın resmi, gayri resmi örgütler kesinlikle kapatılmalıdır.

Yıllardır mücadele ediyoruz terör ile ,  bu zaman ki kadar zayiat vermedi ve  köşeye sıkışmadı. İmdat sesleri yükseldi mi hemen içimizdeki hain  sözde siyasetçiler sözcülüğünü yapmaya başlıyorlar.

Siyasi kollarının  seçme ve seçilme haklarının da dondurulması , zaruridir. Bunu yapmamız kişilerin  hak ve özgürlüğünü kısıtlanması anlamına gelmez. Ülke güvenliği sağlamak demektir.

HDP'nin seçim meydanlarında ,  davul-zurna ile yöresel  müzikler çalması  da  Kürt kardeşlerimizin beynini ,  kalplerini, akabinde de oy'unu da  çalması demektir.

Karar; Son terörist imha olana kadar azimle devam etmek. Bunlar tarihi okumuyorlar mı ?  Türkiye'yi , Suriye veya Irak mı sanıyorlar ? MİT , TEM ( EMNİYET) ,TSK, İÇİŞLERİ  maşallah can siper görev yapıyorlar. Tebrik ediyorum hepsini.

Saldırı da ölen vatandaşlarımıza Allah'ın rahmeti  üzerinde olsun .  Ailelerinin başı sağolsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

Saygı ve Sevgilerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi