SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

RABB'IN MERHAMETİ

Yerin, göğün, güneşin, ayın, yıldızların, havanın, insanın, bütün organların, yaratılmışların tamamının, yağmurun, görünen-görünmeyen her şeyin v.b...sahibi Allah.

İnsan yaşarken zorunlu alması gereken HAVA ile nefes alıp-veriyor. GÜNES  ışınları ve diğer yer altı ve  yer üstü kaynakları ile ısınıyor. Allah'n rahmetiyle yağdırdığı yağmurlardan neşet eden her türlü rızıklardan yiyerek kuvvet buluyor. Beş duyu organları ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Vazifelerine ve yerine göre(beyin, kulaklar-gözler, kol ve bacakları, kalbi her yerde kullanıyor.

Bütün bunlar, Alemlerdeki her şeye, özellikle de insana sunduğu nimetlerdir Allah'ın. İnsan hariç diğer bütün yaratılmışlar bu nimetleri kullanıp, şükürde, itaatte tam vazifesini yaparken, Sadece insan, nimetleri tam kullanırken, şükür ve itaatte eksiklikler göstermektedir.

Yukarıdaki nimetleri kullarına sunan Allah;(okumaları-düşünmeleri-akletmeleri-tefekkür etmeleri-dayanışmaları-insanlığa hizmet etmeleri) için," Dünya ve Ahiret mutlulukları" için peygamberi ile (İlimlerin tamamını kuşatan)?UR'AN'I KERİM'İ gönderdi. Kullarına : işte yol haritanız!. Allah'a, Kur'an'a, peygamberime uyun, itaat edin dedi. Ancak, kulların büyük çoğunluğu kaçamak davranıyor, yan çiziyor,(işitmiyor, görmüyor)lar. İncelendiğinde sebebini rahatlıkla anlıyorsunuz. "Dünyevi haksız çıkarlarına" engel görüyorlar Kur'an'ı.

Bu durum, Yaratılmışların en şereflisi, Rabb'ın yer yüzündeki Halifesi İNSAN'IN en büyük çıkmazı, çelişki ve Asiliğidir. Her nefsin bu tehlikeli durumdan kurtulması için iyice kendisini sorgulaması gerekir.

Peygamberimiz: "Kur'an'ın şefaat etmediği kişiye ben şefaat etmem" diyor.

Demek ki, 1.  şefaatçi Kur'an 2.şefaatcı Allah'ın dilemesiyle peygamberimizdir.

Rabb'ım, her iki şefaatçınin şefaatinden bizleri mahrum etmesin.

Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar, Allah'a emanet  olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi