SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

KUR'AN ve NAMAZ (1)

KUR'AN; göklerin ve yerlerin "Nur'u" Allah tarafından da İnsanlığa gönderilen Gönlü  ve Ruhu tatmin edici HAYAT Kitabıdır.

Furkan:1) Alemlere uyarıcı olsun  diye (Muhammed 'e) Furkan'ı "Hakk'ı Batıldan ayırma ölçüsünü" indiren (Allah'ın) hayır  ve bereketi pek çoktur.

KUR'AN; Hz. Muhammed'e Allah'ın lütfüyle hem Hükümdarlığı, Mülkü, hem Hikmet'i (Bilgeliği),Yönetimi verdi. Kuran'ın yeryüzündeki uygulama şeklini O'nun Yaşama şekliyle İnsanlığın  idrakine sundu. 

KUR'AN diyor ki: Ey İnsan!! BENİ, aksatmadan anlamaya Gayret ederek OKU. Kitapta sana neyi bildirdikse onu al ve uygula. Sağa sola sapma. İstikamet üzere yürü. O Kitap dışında  tutunacağın sağlam bir kulp yoktur. Dünya durdukça ortaya  çıkması muhtemel bütün problemlerin çözümlerini orada bulabilirsin. O'nunla her anı canlı yaşayabilirsin. Her işinde uygulama alanına sahiptir. Sakın O'nu raflara HAPSETME.

KUR'AN'A göre ;İnsanların İradelerini Allah’ın kendilerinden istediği şekilde kullanmaları kendi faydalarınadır. Rabbın lütfettiği Gönülle, İdrak-anlama-kavrama-hissetme melekelerini devreye sokarak, hayatlarını Kuran'a göre düzenlemeleri kendi huzur-mutluluk, başarı ve kurtuluşları için tek çıkar yoldur.

KUR'AN'; Alemlerdeki her varlığın kendilerine göre yaşantılarının olduğundan bahseder. Buradan bakınca, Yeryüzüne HALİFE olarak gönderilen İnsanın sorumluluğu kat kat daha artmaktadır. Kur'an'a göre yaşanan hayat hep aydınlıktır. Doğru ve hakiki hayattır.

En'am:115)Kur'an ,Adalet-Doğruluk açısından tas tamamdır.

KUR'AN; Herkes için iyi bilinen her şeyi emreder. Herkes için kötü bilinen her şeyi de yasaklar, Reddeder.

KUR'AN; Allah'ın kendisine Halife seçtiği insana, okuması, anlaması, anlatması, yaşaması, yaşatması ve bütün iş ve ilişkilerinde uygulaması, yaralanması içi Hz. Peygamber (Muhammed a.s.)Vahiyle gönderdiği yegane NİZAM(DÜZEN)Kitabıdır.

Yasin:5) Bu Kur'an; güçlü ,merhametli ALLAH'IN indirdiği  bir  kitaptır. 

Yasin:11)Ancak  Zikri(Kur'an'ı)takip eden ve görmeden Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu, hem bir  mağfiret, hem de  güzel bir  mükafat ile müjdele.

Hasan-ı Basri ne güzel söylemiş: "Vallahi Kur'an'dan daha üstün bir zenginlik olmadığı gibi, Ondan mahrum olmaktan daha büyük Fakirlik de yoktur."

Cuma bayramınızı tebrik ederim. 

Selamlar, 

Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi