İLTER AVCI

İLTER AVCI

KIZIL ELMA

Türk Tayyare Cemiyeti Türk milleti geçmişte ordusuna , 250 uçak armağan ettiğini  tarihten okuduk.

Gelecekteki muhtemel savaşların hava üstünlüğünü elinde bulunduran tarafın zaferiyle sonuçlanacağına inanan ve bu inancını " İstikbal Göklerdedir" sözleriyle dile getiren Mustafa Kemal Atatürk , Türk milleti ve özellikle yeni yetişmekte olan genç nesle havacılığın sivil ve askeri alanda sahip olduğu ve olacağı rolün önemini anlatmak , onlara havacılık sevgisini uyandırmak amacıyla çalışmalara başlamasını istemiş , onun emriyle 16 Şubat 1925'de Türk Tayyare Cemiyeti kurulmuştu. Dil devriminden sonra Türk Hava Kurumu olarak devam etti.

Zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'ndan yeni çıkan ve karanlık , ıstırap dolu günlerin acısını bir an bile aklından çıkmayan Türk köylüsü bağını , bahçesini , hayvanını satıyor; Türk öğrencisi harçlıklarını, memur maaşının bir kısmını seve seve vererek her yıl 30 Ağustosta , alınan uçaklar törenle Orduya teslim ediliyordu.

" İSTİKBAL GÖKLERDEDİR "

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk göklere hakim olamayanın eğemenliğini koruyamayacağını , daimi bir tehlike içinde bunacağını daha 1925 'lerde görmüş ve "İstikbal Göklerdedir " sözleriyle uyarmıştır.

KIZIL ELMA

Türk milleti ; zekidir , cesur ve kahramandır, her türlü olumsuzluklara göğüs geren  fedakâr bir millettir. Türkün aldığı güç , Tanrı'ya olan inancı ve damarlarındaki asil kandır.

Kızıl Elma da Türk milletinin, Türk evlatlarının Ordusuna verdiği armağandır.

Kızıl Elma ile Ordumuzu , nice zaferlere ulaşmasını nasip eylesin Yüce Allah’ım..

Hayırlı Olsun..

Saygı ve sevgilerimle.

Kalın sağlıkla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi