İLTER AVCI

İLTER AVCI

İŞE SAHİBİ GEREK, OĞLU DEĞİL BABASI GEREK

Değerli YeniGün Okurları ;

İlk önce başlığın anlamını yazarak başlamak isterim.

Marangoz dükkanından içeriye giren  müşteri bakıyor ki,  birkaç genç çalışıyor, soruyor bu dükkanın sahibi kim ? Genç cevap veriyor, babam ama şu an yok ,  ben yardımcı olayım. Müşteri adam , oğluna ve işçilere  şöyle bakıyor ve vereceği işi bunların yapamayacağını anladığından bu sözü söylüyor.

Kardeşlerim ; Atatürk büyük bir lider , büyük bir imparatorluğun küllerinden  bu devleti kurdu. Onun kurduğu bu Cumhuriyete kimsenin laf söylemesi veya devlet idaresinde olan birinin gaf yapması  beyin altındaki düşüncelerinin dışa vurması demektir. Kabul edilemez.

Atatürk padişahlığın ortadan kaldırılması ve Türk halkının tartışmaya yer vermeyecek bir şekilde iktidarı ele geçirmesini şu şekilde söyledi..

"Hakimiyet ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye , ilim icabıdır diye;

Müzakere ile, münakaşa ile verilmez. Hakimiyet , saltanat kuvvetle , kudretle zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milletinin hâkimiyet ve saltanatına, vazıülyed olmuşlardı; bu tasallütlarını altı asırdan beri idame etmişlerdi. Şimdi de , Türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, hakimiyet ve saltanatını , isyan ederek eline , bilfiil, almış bulunuyor. Bu bir emrivakidir "(Atatürk )

Bizler Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in  çocukları olarak  devletimize ve Cumhuriyetimize öyle sıkı  sahip çıkmalıyız  ki ; Gelen kimse , işin sahibini arama gereğini duymasın...

Sevgi ve saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi