İLTER AVCI

İLTER AVCI

BİNANIN TEMELİ SAĞLAM OLMALI

Yeni Günü'nüz neşeli olsun ;

Kardeşlerim , biraz dokundurucu olacak ama mecburum yazmaya..

Ben hayretle izliyorum bu il başkanlarını , ilçe başkanlarını ve de Ülkü Ocakları başkanını ve de Ocak görevlilerini..

Bu başkanların iletişim eksikliği ve  temel yapı olan, mücadele etmiş olan  kardeşlerimizi yaşlı görüp , saygıda kusur edilmez ama fikirleri ve tecrübelileri de kaideye alınmaz. He he ile haklısınız diye, güya dinleme saygısı gösterilir.

Gençler bizim için temel yapı'dır , eğer temeli sağlam yapmaz isek ,bina çöker.

Gençlerin eğitimdeki bilgi donanımı  olursa geleceğimizden şüphemiz olmaz.

Buradan sesleniyorum ; Ülkü Ocak'larındaki gençlerimize seminerler veriniz. Türk varlığı, Dokuz ışık doktrini, ilim , bilim , teknolojik tezler, Kafkasya'da ki gelişmeler ve yeni dünya düzeni , ekonomik gelişmeler ve üretim, tüketim (arz, talep) dengesi , dünya ve bölgemizdeki  petrol , su savaşları, sınırlar güvenlik kuşağı görüşleri, kültür sapmaları , Türk devletleri ile  bütünleşme gayretleri, Türkçe  dil ve kelime seferberliği , dini bilgilerin Türkçe tefsiri ve  okumasının Türkçe  olarak zihinlerde yer alınması, tarihi bilgiler özellikle  , başlangıç ve son olan Göktürk ve Atatürk  bilgileri olmalıdır...

Bizler 1980 öncesi " vatan, millet, bayrak" : Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber " derken , tabi o zamanın şartlarına göre  öyle gerekiyordu , Solcular ise , ister yanlış kitaplar deyiniz bol bol kitap okuyorlardı, seminerler veriyordu.

Neler okuyorlardı ?

Komün sistem, sosyalist düzen, kapitalizm, burjuvazim? Faşizm, komünizm.

Yazarlar , Mao , Lenin, Karl Marx v.b. sizler oturun bunları okuyun demiyorum , ama okumanın zararı olmaz, eğer okuma azminiz olursa o zaman ; Farabi, İbn-i Sina , Gazali..

Bunlar olmazsa   Aristoteles, Pisagor, Plotin, Sokrates bunları.. Yeni tarihimiz de Türkologlar , Halil İnancık, Kazım Mirşan , Muharrem Ergin, Cengiz Dağcı, İlber Ortaylı..

Yine yabancı Türkolog , Rus Radov , Danimarkalı , Rus Asıllı Teamsın v.s..

Gençlerimizi  din ile uyutmayın. Allah'ımızın imanı, kuvveti ve vicdanı , İslam fazileti bizde  eksik olmaz 

Fazlası İslami radikalleştirir.

Tarikatların ve sahte imamların sözlerinden etkilemeyin. Türk'ün zaten iman gücü var , her zaman dile getirip insanları bıktırmayın. Bırakın o işleri resmi kurumlar, diyanet ve cami görevlileri yapsın.

Ayrıca , ayrışmaya ve ötekileştirmeye dikkat ediniz ve sakınınız. Türklük ve Atatürk sevgisi olan sol görüşlü kardeşlerimiz ile sevgi ve gönül bağı ile kenetleniniz. Fikir alış verişi yapınız. Hatta mekanlara veya Ocaklarınıza davet ediniz , çay , kahve  ikramında bulununuz. Bu kutlu yürüyüş el ele, gönül gönüle, Turan sevdasıyla ,gelecek nesillere Türklüğün altın damgasını vuralım.

VARMISINIZ ?

Her şey gönlünüzce olsun.

Kalın  sağlıkla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi