FARUK KORÇA

FARUK KORÇA

ATATÜRK HAVALİMANI YIKILMALI

İstanbul Havaalanı yapılmadan önce sorsalardı, ben, Atatürk Havaalanı ile yanındaki askeri havaalanının birleştirilmesinin uygun olacağını söylerdim.

Ama İstanbul Havaalanı yapıldıktan sonraki fikrim sorulursa bu kararın doğru olduğunu söylerim.

İstanbul, Dünya’nın en büyük şehirlerinden birisidir. Sabiha Gökçen Havaalanının yapılmış olmasına rağmen ihtiyaca cevap veremiyor. Yeni İstanbul Havaalanı hem ihtiyacı karşılayacak kapasitede hem de İstanbul’a yakışan bir mühendislik harikası. Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’a çok yakıştı. İlerleyen zamanda ekonomiye ve turizme büyük katkı sağlayacağı şimdiden anlaşılıyor.

Gelelim “Atatürk Havaalanının yıkılmalı mıdır ?” sorusuna. Yetkililerin açıklamalarından anlaşılacağı üzere havaalanının yıkılmayacağı, kuzey-güney istikametindeki pistlerin kaldırılacağı ve arazinin Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceği, havaalanının da şehir hastanesine hizmet vereceği ve zorunlu hallerde havaalanı olarak kullanılacağı açıklanmasına rağmen, mahalli T.V. ve gazetelerde meseleyi tam anlaşılmadan karşı çıkılması anlaşılır gibi değil. Eğer İstanbul Havaalanı yapılmadan önce bu karşı tavırlar ortaya konulsa idi, kamuoyunda rağbet bulabilirdi. Artık İstanbul Havaalanı ihtiyacı fazlası ile karşılayabiliyor. Atatürk Havaalanı halen faydalandığı Millet Bahçesi olarak da hizmet vermesi halka faydalı olacağı kanaatindeyim. Projeyi bilmeden ve görmeden karşı tavır almanın hatalı olduğu kanaatindeyim. Eğer dedikodular gerçek olsa havaalanı yıkılıp bu evreni konut ve ticaret olarak imar planı yapılsaydı buna hiç kimse taraftar olmazdı. Ne havaalanı yıkılacak, ne Atatürk havaalanı ismi değiştirilerek Pandemi döneminde büyük faydalı hizmetler veren şehir hastanesi de hizmet vermeye devam edecek.

Benim teknik adam olarak ilgili ve yetkili kişi ve kurumlardan aldığım bilgi budur. Kurulacak Millet Bahçesi’nde İstanbul’a yakışacak ve İstanbul halkına güzel hizmet vereceği kanaatindeyim.

Düne kadar sadece havaalanı olarak hizmet veren ve ihtiyaca tam olarak cevap veremeyen bu güzel arazi, hem havaalanı olarak kalarak sağlık ve turizm hizmetlerinde kullanılacak, Pandemi dönemlerinde faydalı olan şehir hastanesi sağlık turizmi olarak ekonomiye katkı sağlayacak, Millet Bahçesi de İstanbullulara hizmet verecek dolayısı ile bu arazi üç önemli konuda İstanbul halkına faydalı olduğu gibi, ekonomiye de katkı sağlamış olacak, ben bu kanaatteyim.

Her ne hikmetse İstanbul’da geçmişten bu güne yapılan bütün projelerde başlangıçta büyük tepkiler doğmuş, zaman içerisinde ise kararların doğru olduğu anlaşılmış, hatta bu projeler de  yetersiz kalmıştır.

Mühendislik mesleğine elli yıl emek vermiş bir teknik adam olarak , bu projelere karşı olan kişi ve kurumlara naçizane tavsiyem meseleyi iyi anlayıp, projeyi tetkik etmeleri, doğru projelere destek vermeleridir.

Laf bayındırlık hizmetlerinden açılmışken, ulaşımla alakalı bir konuya değinmek istiyorum. Rahmetli eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’a TRAKYA GRUBU Genel Başkanı olarak İstanbul’a Silivri’ye kadar metro yapılacağını anlattığı toplantıda plaket takdim etmiştim. İstanbul’a güzel hizmetler vaat eden kendisini siyasetten de tanıdığım Sayın Ekrem İMAMOĞLU’ndan bu projeye sahip çıkmasını ve İstanbul’a bu hizmeti getirmesini bekliyoruz. Beylikdüzü’ne kadar metrobüs ulaşımı artık yetersiz kalmaktadır. İstanbul’un ulaşım sorununun tek çözümü metro ulaşımı olduğu hepimizin malumu olup, bu ödev ve sorumluluktan İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinci derecede sorumlu olup, Büyükçekmece ve Silivri başta olmak üzere İstanbul halkı bunu İMAMOĞLU’ndan bekliyor.

Bu proje gerçekleştirilirse, İstanbul’un ulaşım sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek olup, neticesinde nüfus yoğunluğu da önemli nispette azaltılmış olur.

Konu ile ilgili ve yetkili kişi ve kurum yöneticilerinin takdirlerine arz olunur.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FARUK KORÇA Arşivi