Üniversite ders kayıtları ne zaman?

Üniversite ders kayıtları ne zaman?
Üniversite ders kayıtları, her yıl yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlar. Adaylar, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmalıdır. Kayıt işlemleri genellikle elektronik olarak gerçekleştirilir ve üniversiteler tarafından duyurulan belgelere ve tarihlere göre yapılır.Üniversite ders kayıtları ne zaman? tüm detaylar haberimizde.

Üniversite ders kayıtları, her yıl yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlar. Adaylar, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmalıdır. Kayıt işlemleri genellikle elektronik olarak gerçekleştirilir ve üniversiteler tarafından duyurulan belgelere ve tarihlere göre yapılır.Üniversite ders kayıtları ne zaman?  tüm detaylar haberimizde.

Yükseköğretim kurumlarına bizzat başvuru yapacak adaylar için son tarih 1 Eylül Cuma günü saat 17:00 olarak belirlenmiştir. Elektronik kayıt (e-kayıt) yapacak adaylar için ise son başvuru tarihi 30 Ağustos Çarşamba günü saat 23.59 olarak açıklanmıştır. Kayıt sürecinin son aşamasına yaklaşılırken, öğrenciler şimdi ders seçimi konusunu araştırmaktadır.

DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?

Her üniversitenin ders seçme işlemleri farkı zaman dilimlerinde oluyor.

YÖK'ün belirlediği kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin ders seçme işlemlerinin başlayacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.