İstanbul'da kreş ve anaokulu fiyatları baş döndürdü

İstanbul'da kreş ve anaokulu fiyatları baş döndürdü
İstanbul'da bazı anaokulu ve kreşlerin fiyatları 500 bin lirayı aşmış durumda. İstanbul'da kreş ve anaokulu fiyatları baş döndürdü. Fiyatlar dünyanın en pahalı üniversiteleri ile yarışıyor. Üstelik kayıtların çetin pazarlıkların ardından yapıldığı bu okullarda boş kontenjan bulunmuyor.

İstanbul'da kreş ve anaokulu fiyatları baş döndürdü. İstanbul'da bazı anaokulu ve kreşlerin fiyatları 500 bin lirayı aşmış durumda. Fiyatlar dünyanın en pahalı üniversiteleri ile yarışıyor. Üstelik kayıtların çetin pazarlıkların ardından yapıldığı bu okullarda boş kontenjan bulunmuyor.

İstanbul'daki bazı anaokulu ve kreşlerin 750 bin liraya kadar ulaşan yıllık fiyatları, sadece TTürkiye'deki vakıf üniversitelerinin en pahalı bölümlerini değil, dünyanın en pahalı üniversitelerini de geçti.

Rakamın bu kadar yüksek olmasının birçok nedeni var. Yabancı öğretmenler, orman kampüsü ve hobi sınıfları bu nedenlerden bazıları.

Anaokulu ücretlerindeki yüksek fiyatlar hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Nur Erdem Özeren, "Anaokulu ya da kreşte on ya da on iki kişilik küçük sınıflar olmak zorunda ve genellikle bir öğretmen ve bir yardımcı olmak zorunda. Dolayısıyla eğitim ana gider kalemi olduğu için ve en ciddi gider kalemi de öğretmen ve eğitmenler olduğu için anaokullarının böyle özel bir durumu var" dedi.

Fiyatlar ürkütücü derecede yüksek olsa da İstanbul'da bazı okullara kayıt yaptırmak çok zor. Çocuğunun doğum belgesiyle kuyruğa girenler de var, 3-4 günlük bebeğini kaydettirenler de.

Özeren, "Yani benim çocuğum aynı seçilmiş ve sınırlı grubun çocuklarıyla büyüsün diyenlerin seçim kriterleri bunlar. Bunun da bir alıcısı var" dedi. Özeren, bazı okullardaki kayıt yoğunluğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.