Sudan'da ordu darbe karşıtı göstericilere müdahale etti: 9 ölü

Sudan'da ordu darbe karşıtı göstericilere müdahale etti: 9 ölü
Sudan ordusunun, başkent Hartum’da demokrasi nöbeti tutan halka müdahalesinde 9 kişi hayatını kaybetti. Müdahalenin ardından ülkenin farklı bölgelerinde çok sayıda Sudanlı sokağa çıkmaya başladı.

Sudan Meslek Odalarından yapılan yazılı açıklamada, ordu güçlerinin sabah saatlerinde başkent Hartum"daki Savunma Bakanlığı çevresinde kamp kuran darbe karşıtı protestoculara silahla müdahalede bulunduğu belirtildi.

"Müdahalede 9 kişi hayatını kaybetti"

Sudan Doktorlar Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, ordunun göstericilere müdahalesi sonucu 9 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Ordu karargahı önündeki göstericileri dağıtmak için Askeri Geçiş Konseyinin (AGK) müdahalesinde Çok sayıda yaralı var. Ölü sayısı ürkütücü şekilde artıyor, anlık olarak tespit edebilmemiz zor." ifadelerine yer verildi.

Görgü tanıkları, sabah saatlerinde çok sayıda askerin, nisan ayında eski Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir"i iktidardan deviren askeri darbenin ardından sivil yönetime geçiş için oturma eylemi yapılan bölgeyi kuşattığını ardından makinalı tüfek seslerinin duyulduğunu ve bölgeden dumanların yükselmeye başladığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.