Afganistan'dan UNRWA'ya 1 milyon dolarlık yardım

Afganistan'dan UNRWA'ya 1 milyon dolarlık yardım
UNRWA Genel Komiseri Krahenbühl, 'Filistinli mültecilerle ilgili bütün dünyaya da bir mesaj bu. Bu dönemde Filistinli mülteciler, genellikle dünyanın kendilerini unuttuğunu düşünüyorlar. Bugün verilen mesaj, çok önemli bir sinyal.' dedi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu"daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krahenbühl, Afganistan halkının Filistinli mülteciler için yaptığı 1 milyon dolarlık yardımın taktire şayan bir jest olduğunu belirterek, "Bu dönemde Filistinli mülteciler, genellikle dünyanın kendilerini unuttuğunu düşünüyorlar. Bugün verilen mesaj, çok önemli bir sinyal. Onların unutulmadığının, mücadelelerinin hatırlandığının ve insanlık onurlarının önemli olduğunun bir sinyali." dedi.

Krahenbühl, Afganistan halkının UNRWA"ya yaptığı 1 milyon dolarlık yardımın takdim töreninde yaptığı konuşmada, Afganistan"ın UNRWA"ya bu zor dönemde çok önemli bir katkıda bulunduğunu, Filistinlilerin umutsuzluk içinde olduğunu, çok ciddi acılar çektiğini, önemli ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Bu yardımın, UNRWA"nın da geçmişine altın harflerle yazılacağını dile getiren Krahenbühl, "Bu bütün dünyaya bir mesaj da veriyor. Dayanışma bağlarının ancak, Filistinli mültecilerin insanlık onurunu koruyabilecek şekilde gösterilebileceğini gösteriyor. Bu bir mesaj, siz de bunu net bir şekilde ortaya koydunuz. Bu, taktire şayan bir jest. Filistinli mültecilerle ilgili bütün dünyaya da bir mesaj bu. Bu dönemde Filistinli mülteciler, genellikle dünyanın kendilerini unuttuğunu düşünüyorlar. Bugün verilen mesaj, çok önemli bir sinyal. Onların unutulmadığının, mücadelelerinin hatırlandığının ve insanlık onurlarının önemli olduğunun bir sinyali." diye konuştu.

Türkiye"nin de tarihi bir rol oynadığını, Türkiye"nin UNRWA"nın kurucularından olduğunu belirten Krahenbühl, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye ile olan ortaklığımız, özellikle geçen yıl çok olağan üstü adımlar atıldığına tanık oldu. Biz ABD"den aldığımız desteği yitirdik. Bu önemli bir darbe oldu kuruluşumuz için. Ama Sayın Erdoğan"ın liderliğiyle çok önemli bir dönem oldu. BM Genel Kurulu"nu bir araya getirdiniz. Önemli konferanslar gerçekleştirdiniz ve Türkiye"nin desteğini ortaya koydunuz. Ayrıca Türkiye"nin İslam İşbirliği Teşkilatı"nın dönem başkanı olarak Filistinli mülteciler için oluşturduğu vakıf için de teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.