Beykoz'da Gezilecek Yerler İstanbul Gezi Rehberi

Beykoz'da Gezilecek Yerler İstanbul Gezi Rehberi
Beykoz gezilecek yerler listesi ile karşınızdayız. İstanbul Beykoz'da gezilecek yerler hangileri? Beykoz'da gezilecek tarihi yerler, Beykoz taraflarında gezilecek yerler ve doğal güzelliklere göz atmak istiyoruz. İstanbul’da gezilecek yerler arayanlar için Beykoz güzel bir seçenek olabilir.

Beykoz gezilecek yerler listesi ile karşınızdayız. İstanbul Beykoz'da gezilecek yerler hangileri? Beykoz'da gezilecek tarihi yerler, Beykoz taraflarında gezilecek yerler ve doğal güzelliklere göz atmak istiyoruz. İstanbul’da gezilecek yerler arayanlar için Beykoz güzel bir seçenek olabilir.

Beykoz'da Gezilecek Yerler İstanbul Gezi Rehberi

beykoz-gezilecek-yerler-listesi

Beykoz, İstanbul'un seçkin ilçelerinden biridir ve İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e açılan kıyısında konumlanmıştır. Beykoz'un eşsiz boğaz manzarasıyla tanındığı bilinmektedir. Beykoz'da ziyaret edilebilecek harika yerlerin listesi oldukça uzundur. Size, Beykoz çevresindeki gezilecek yerler için özel bir liste hazırladık.

Beykoz'un etrafında, Göksu, Kanlıca, Riva Rehri, Soğuksu, Yalıköy, Çubuklu, Paşabahçe, Polonezköy ve Kavacık gibi bölgelerde gezip görülecek birçok yer mevcut. Bunun yanı sıra Beykoz Korusu içinde de keşfedilecek birçok yer bulunuyor ve bu yerler oldukça popüler. Beykoz'a gezi planlayanlar, bazıları sakin yerleri tercih ederken diğer aileler ise çocuklarla keyifli vakit geçirebilecekleri güzel bölgeler araştırıyor. Beykoz'da herkes için uygun bir yer bulmak mümkün.

İstanbul Beykoz gezilecek yerler: Beykoz'da Gezilecek 10 Yer

Beykoz tarafında gezilecek yerler listemiz başlıyor. Size Beykoz'un gezilecek yerleri hakkında bilgi vereceğiz.

Anadolu Kavağı, Beykoz

Beykoz ilçesinde yer alan Anadolu Kavağı, şirin bir balıkçı kasabasıdır. Beykoz ilçesi sınırlarında bulunan ve birçok kişinin ilgisini çeken bu lokasyon, Anadolu Kavağı olarak bilinir. İstanbul'dan uzaklaşmak isteyenlere, tekneleri, balık ağları, balık dükkanları ve yemyeşil ortamıyla muhteşem bir ortam sunuyor. Yoros Kalesi, Anadolu Kavağı'nda görmeniz gereken yerler arasında en başta geliyor. 800 yıllık Yoros Kalesi aynı zamanda Ceneviz Kalesi olarak da bilinir.

Yuşa Tepesi'nde, Hazreti Yuşa Türbesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, Yuşa Tepesi'nin manzarası da oldukça ünlüdür. Burada görmeniz gereken yerlerden biri de Anadolu Feneri'dir. Köyde göreceğiniz diğer tarihi yapılar arasında Midillili Ali Reis Camii de bulunmaktadır. Poyrazköy Kalesi, 600 yıllık bir tarihe sahip olan etkileyici bir kaledir.

Anadolu Kavağı'na gelmek için İETT otobüslerini veya Eminönü'nden kalkan vapurları tercih edebilirsiniz. Ayrıca Anadolu Kavağı, kahvaltı mekanlarıyla da ünlüdür. Çam Vadisi Kafe, Yoros Cafe, Yosun Restoran ve Kavak Çapari Restoran gibi yerler en kaliteli seçenekler arasında bulunmaktadır. Bu güzel mekanlar sizin keyifli bir deneyim yaşamanız için harika fırsatlar sunuyorlar

Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz

Anadolu Yakası'nda gezilecek doğal yerler listesinde Polonezköy Tabiat Parkı, en çok tercih edilen adreslerden biri olarak yer alıyor. Yılın her mevsimi, Anadolu Yakası'nda piknik yapmak isteyenler tarafından sevilen bir yer olan Polonezköy Tabiat Parkı, ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunuyor.

Beykoz sınırında bulunan tabiat parkında çeşitli piknik alanları mevcuttur. Bu alanlardan Cumhuriyet Parkı Piknik Alanı, Stella Polonezköy ve Polonezpark, piknikçilere mangal yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca misafirler, piknik alanlarından kilo ile etlerini temin edebilmektedirler.

Piknik alanında serpme kahvaltı, hamak ve semaver gibi olanaklar da bulunmaktadır. Piknik alanlarındaki çardaklarda piknik yapabilirsiniz. Tabiat parkına ulaşmak için toplu taşıma ile 15KÇ, 135G veya 136 numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Mihrabat Korusu, Beykoz

İstanbul Beykoz'da bulunan Mihrabat Korusu'ndaki Mihrabat Mesire Alanı, Anadolu Yakası'nın popüler piknik alanlarından biridir. Boğaz manzarasına hakim bir konumda bulunan bu mesire yeri, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yemyeşil çiçekleri ve ağaçlarıyla farklı bir görünüm sunmaktadır.

Orman piknik alanlarında mangal ve semaver yakılmasına izin verilmektedir. Ayrıca, gezinti yerinde tuvaletler, çeşmeler, piknik masaları, çocuk oyun alanı, koşu-yürüyüş yolu ve otopark gibi olanaklar da bulunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra, orman içinde hizmet veren restoranlar, kafeler ve büfeler gibi işletmelerde sabahları zengin bir açık büfe kahvaltı sunulmaktadır. Koruda hafta sonu pikniği yapabilir veya sevdiklerinizle uzun bir Pazar kahvaltısı yapabilirsiniz. İETT otobüsleriyle (121A, 15, 15T, 15A numaralı) mesire yerine ulaşabilirsiniz.

Çubuklu Korusu ve Hidiv Kasrı, Beykoz

Çubuklu Korusu, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içinde bulunur. Hidiv Kasrı da Çubuklu Korusu'nda yer aldığı için bu yer, İstanbul'un en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Hidiv Kasrı'nın giriş ücreti var mı? Hidiv Kasrı hangi semtte bulunuyor, merak ediliyor. Hidiv Kasrı, Beykoz'da yer almaktadır. Hidiv Kasrı Yalısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan Beltur tarafından işletilen bir yerdir.

Beykoz Korusu (Abraham Paşa Korusu)

Beykoz Korusu, Beykoz ilçesinde bulunan ve İstanbul'un en güzel korularından biri olan bir yerdir. Aynı zamanda Sultan II. Abdülhamid döneminden kalma bir yer olan korunun diğer adı da Abraham Paşa Korusu'dur. Acaba Beykoz Korusu nasıl bir yer? Beykoz Korusu içerisinde güzel köşkler, Aşiyanlar (kuş evleri), havuzlar ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Koruda yer alan iki restoran ve bir havuz başı çay bahçesi, düğün ve nikah törenleri için tercih edilen yerler arasında yer almaktadır.

Abraham Paşa Korusu, Boğaz'ın sırtlarında, Beykoz semti ile Paşabahçe semti arasında geniş bir araziye yayılmaktadır. Korunun alanı 27.9 hektardır. Boğaz'a bakan yamaçlarda başlar ve iç kesimlerde Riva'ya kadar uzanır. Doğuda doğal ormanla bütünleşmiştir. Peki Abraham Paşa kimdir? Abraham Paşa, Mısır Hıdivi Mehmet Ali Paşa'nın adamlarından Erem Amira'nın torunu olan bir kişidir (1833-1918). Abraham Paşa, dönemin Osmanlı padişahı Abdülaziz ile dostluk kurmuş ve rivayete göre padişahla oynadığı tavla maçını kazanarak bu koruluğun bulunduğu büyük malikaneyi kazanmıştır.

İshak Ağa Çeşmesi (On Çeşmeler)

Beykoz'un en önemli çeşmesi İshak Ağa Çeşmesi'dir. İshak Ağa Çeşmesi, Türk çeşme mimarisinin şaheserlerinden biri olarak kabul edilir ve diğer adıyla da On Çeşmeler olarak bilinir. 500 yıllık çeşmenin tarihi Mimar Sinan'a kadar dayanır. Daha sonra, çeşme Gümrük Emini İshak Ağa tarafından H. 1159 (M. 1746) yılında yapılan restorasyon sonucunda günümüz mimarisine uygun hale gelmiştir.

Beykoz'da gezilecek tarihi yerler

beykoz-gezilecek-tarihi-yerler-anadolu-feneri

İstanbul Beykoz'da bilinen en eski yaşam tarihi M.Ö. 700'lerdir. Bu dönemde deniz yoluyla gelip Beykoz'u kendilerine yurt edinen Traklar, Beykoz'a yerleştiği bilinen ilk halk olarak karşımıza çıkar. Traklar Beykoz'a geldiklerinde, buraya kralları Amikos'un adını vermişler, bu yüzden "Amikos" Beykoz'un bilinen en eski adıdır. Beykoz'da Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma birçok saray ve kale bulunmaktadır. Listemiz şöyle:

  • Beykoz Kasrı 1845-1854 Abdülmecid Han
  • Küçüksu Kasrı 1752 I. Mahmut
  • Çubuklu Hıdîv Kasrı 1906 II. Abdülhamid Han
  • Anadoluhisarı Kalesi 1396 Yıldırım Bayezit
  • Mihrişâh Sultan Çeşmesi 1806 III. Selim
  • Anadolu Kavağı Kalesi 1630 IV. Murat
  • Midillili Ali Reis Camii 1593 Midillili Ali Reis
  • On Çeşmeler (İshâk Ağa Çeşmesi) 1550-1747 I. Mahmud
  • İskender Paşa Camii ve Türbesi 1560 Gazi İskender Paşa
  • Karakulak Çeşmesi 1836 II. Mahmut
  • Paşa Çeşmesi 1870 Abdülaziz Han
  • Anadolu Feneri ve Camii 1567 (I. Mahmud)

Beykoz sahil gezilecek yerler

Size Beykoz sahilde gezilecek yerler listesini hazırlamaya çalıştık. Beykoz'da gezilecek güzel yerler arasında sahildeki yapıları da göz atmanızı öneririz. Beykoz sahilinde restoranlar, parklar ve tarihi yerler gibi birçok ünlü mekan bulunmaktadır. Beykoz sahilinde Hidiv Kasrı, Beykoz Mecidiye Kasrı, Kuleli Müzesi, Anadolu Hisarı, Küçüksu Kasrı, Beykoz Korusu, Anadolu Kavağı, Yoros Kalesi ve Yuşa Tepesi sırayla görebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.

Beykoz'un Kanlıca semti özellikle yalılarıyla ünlüdür. En meşhur yalılardan bazıları Ali Paşa, Sadrazam Saffet Paşa, Rukiye Sultan, Yağlıkçı Hacı Reşit Bey, Hekimbaşı Salih Efendi, Sadrazam Hüseyin Paşa, Sadrazam Halil Ethem Paşa, Marki Necip Paşa, Manolya Yalısı olarak sıralanabilir.

Beykoz Riva'da gezilecek yerler

Riva, ünlü Riva Plajı'yla tanınır. Ayrıca Riva Deresi'nde kayık ve tekneyle seyahat etmek de mümkündür. Elmasburnu Tabiat Parkı, Elmasburnu Plajı, Riva Halk Plajı, 2. Koy Plajı, Riva Kalesi ve Riva Cam Sanat Merkezi gibi başka gezilecek yerler de burada bulunmaktadır.

Beykoz gezilecek yerler parklar

Acaba Beykoz'da gezilecek doğal yerler arasında hangi parklar bulunuyor? Beykoz'daki parklar arasında en popüler olanları şunlardır:

  • T. C. Beykoz Belediyesi Meliha Teyze Parkı
  • Sultaniye Parkı
  • Baruthane Parkı
  • Göksu Parkı
  • Akbaba Çamlık Park
  • Atatürk Parkı
  • Orhan Veli Kanık Parkı
  • Elmasburnu Tabiat Parkı
  • Göztepe Tabiat Parkı
  • Dedeoğlu Parkı

Beykoz'da ailecek gezilecek yerler

Aile ile gezmek isteyenler için Beykoz'da birçok yer bulunmaktadır. Beykoz'da çocuğunuzla gezebileceğiniz yerler listesine Kelebek Çiftliği veya Polonezköy Zoo Park ile başlayabilirsiniz.

  • Anadoluhisarı
  • Küçüksu Kasrı (Milli Saraylar)
  • Yoros Kalesi
  • Polonezköy Tabiat Parkı
  • Elmasburnu Tabiat Parkı
  • Otağtepe Parkı
  • Polonezköy Zoo Park
  • Yuşa Hazretleri Tepesi
  • Riva Plajı
  • Otağtepe Fatih Korusu
  • Elmasburnu Kadınlar Plajı
  • İstanbul Kelebek Çiftliği
  • Beykoz Mecidiye Kasrı (Milli Saraylar)
  • Riva Kalesi
  • Göztepe Tabiat Parkı

Anadolu Kavağı Beykoz gezilecek yerler

Beykoz taraflarında gezip görülecek yerler arasında Anadolu Kavağı, en popüler adreslerden biridir. Adeta bir Ege balıkçı kasabasını anımsatan atmosferiyle Anadolu Kavağı, çevresindeki gezilecek yerlerle büyük ilgi görmektedir.

Yoros Kalesi, Hazreti Yuşa Tepesi ve Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, burada gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Anadolu Kavağı'ndaki salıncak fotoğrafı ise sosyal medyada popüler hale gelmiştir. Birçok kişi, Anadolu Kavağı'ndaki salıncak nerede olduğunu merak etmektedir. Bu salıncak fotoğrafını Çam Vadisi Kafe bahçesinde çekebilirsiniz.

ANADOLU YAKASI GEZİLECEK YERLER (DOĞA GÜZELLİKLERİ)

ANADOLU YAKASI GEZİLECEK MÜZELER VE SARAYLAR  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.