FARUK KORÇA

FARUK KORÇA

PERTEVNİYAL ÜNİVERSİTESİ VE KOLEJİ KURULUYOR

5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı, üniversite imtihanlarından daha önemli olup, önemli olan sizin için en uygun liseye girebilmektir.

İyi okula girmek önemli ise de daha önemlisi iyi öğrenci olabilmektir, zira iyi okulları iyi yapan öğretmenler kadar öğrencilerdir.

Her okul, her öğrenciye iyi bir gelecek sunamayabilir.

En doğru liseyi bulabilmek için veliler de dikkatli olmalı, çocuğun popüler bir liseye girmesi için ısrarcı olmamalıdırlar.

Diploma odaklı eğitim, yüz binlerce üniversite mezununun işsiz ve mutsuz olmasına neden olmaktadır. Çocuğunuz hangi liseye girerse girsin ilerde sevinenin siz olabilmesi için doğru hedefler belirleyerek yola çıkın.

Bu imtihan, hayattaki sınavların sonuncusu değildir. Başarılı olmak nasıl ki gelecekte tüm kapıları sonuna kadar açmayacaksa, başarısızlık ta Dünya’nın sonu değildir. Maalesef okulda başarılı olup ta iş hayatında başarılı olamayan veya okulda başarısız olup ta iş hayatında çok başarılı olan çok sayıda genç bulunmaktadır.

Bu nedenle bu imtihanda umduğunu bulamazsanız, karalar bağlamaya gerek yoktur.

Kendimden misal vermek gerekirse, ben yüzeli yıllık tarihi geçmişi olan ve mezunu olmaktan gurur duyduğum, PERTEVNİYAL Lisesi’ni güç-bela bitirmeyi başardım. Ama iş hayatında elli yıldır mühendislik ve mimarlık hizmetleri veren şirketler grubunun kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığını yürütmekteyim.

PERTEVNİYAL Lisesi’nden laf açılmışken çok mutlu olduğum bir haberi farklı taraf köşemizde açıklamak istiyorum. Kurucu Üyesi olduğum PERTEVNİYAL Eğitim Vakfı’nın 28 Mayıs 2022 tarihli kongresinde PERTEVNİYAL ÜNİVERSİTESİ VE KOLEJİ’ni kurma kararı aldık. Bu çalışmayı yıllardır sürdüren PERTEVNİYAL Eğitim Vakfı kurucu başkanı Mehmet Ali ANIL ve PERTEVNİYAL Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan CENGİZ, PERTEVNİYAL Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Melek ARAS ve PERTEVNİYAL Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini yaptıkları çalışmalar ve verdikleri emeklerinden dolayı bir PERTEVNİYAL’li olarak kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Bütün PERTEVNİYAL’lileri ve bölgemiz milletvekillerini, Belediye Başkanlarını bu projeye destek vermeye davet ediyorum.

Bu hayırlı kararın PERTEVNİYAL camiası ve Ülkemiz gençliği için hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Tabi ki bu projeyi gerçekleştirmek kolay bir iş değil, ancak yüzlerce bilim ve iş insanı, siyaset ve devlet adamı, sporcu ve sanatçının yetişmesine vesile olmuş, bu köklü okulun bu önemli projesine bölgemiz siyasetçi ve iş adamlarının destek vereceklerine can-ı gönülden inanıyorum.

05.06.2022 Pazar günü yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı imtihanlarının gençlere hayırlı olmasını diliyorum.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FARUK KORÇA Arşivi