İLTER AVCI

İLTER AVCI

GÖKTÜRK DÜŞÜN , TÜRKÇE KONUŞ,MEHMETÇİK GİBİ SAVAŞ….

Sayın Rahmetli Alparslan Türkeş  04.12.1967 de TBMM konuşması sanki bu günlere ışık tutuyor. TBMM Kıbrıs gensoru konuşmasın da şöyle diyor:

        12 Adalar ve diğer adalar meselesi yoktur. Bu adaların gayri askeri olarak muhafazası muahedelerin şartlarından bulunmasına rağmen Yunanlılar bu şartları kaldırmışlardır, bugün adaları askeri hale getirmişlerdir. Bunların üzerinde hiçbir şey yoktur. Patrikhane meselesi yoktur. Batı Trakya Türkleri meselesi yoktur. Bunların hepsi Yunanlıların başına balyoz gibi indireceğimiz kozlardandır.

      Bu konuşma 1967 tarihinde yapılıyor, işte Devlet adamlığı budur.

  Yunanistan’la aramızdaki meselelerin düzelmesi Kıbrıs meselesinin çözümü ile başlamalıdır. Kıbrıs meselesinin çözümü bir tek yolla mümkündür o da adaya  kuvvet çıkararak hiç değilse adanın bir kısmını kontrol altına almaktır. Bu yapılmadıkça  diplomatik yollar,anlaşmalar,garantiler;Birleşmiş milletlerin teminatı, Amerika ve İngiltere gibi devletlerin teminatı hiçbir şeyi ifade etmez. Çünkü Yunanlılar anlaşmalara hürmet ve riayet etmezler, sözlerinde durmazlar. 

Bunun misalleri çoktur:

        Lozan anlaşmasında belirtilen , Adalar’da  yukarıda belirttiğim gibi gayri meşru şekilde askerlerini bulunduran Yunan ordusunun bu hükmü çiğnemesi, Londra ve Zürih anlaşmalarında’ da açık şekilde belirtilmesine rağmen  birçok defa ihlal edilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Dış politika da cesur adımlar atıyor ve hiç de Ülkemizden tavizler vermiyor sağolsun.

        Değerli yeni gün gazetesi okurları, kardeşlerim ; Sayın  Rahmetli  Atatürk ve  Türkeş’in konuşmalarını okudukça emin olun çok duygulanıyor ve  Türk ırkım ile gurur duyuyorum. Sanki bu günleri görerek devletinin yapması gerekenleri bize tembih ederek, emanete sahip çıkmamızı istiyorlar… 

BU GİDİŞ SESSİZ VE YAVAŞ  GİDİŞ , EĞER SONU GELİRSE !

    Bunu  ne  için  dedim; Benim bu idealde  olduğum 47 yıl oldu halen Türk dünyası ile kucaklaşmanın başlangıcına biraz yaklaştık. Demek ki böyle giderse ne bizim ömrümüz yetecek ne de torunlarımızın.

    Sayın baş efendiler düzgün politikalar üretiniz. Bunu tek bir liderin iki dudağından çıkacak sözlerle kendinizi oyalamayınız. Akşama kadar oturup Arapların kültürleri ile uğraşmaktan vazgeçiniz.

    Sizler Büyük Türk kaviminin fertleri asil kanlarısınız. Atalarınızı  iyi okuyun.(Bilge kaan, kul tigin , kapağan , ilteris  ve ulu önder Atatürk ) Bunlar bize ne görev verdi. Her iki Türk adındaki devletin kitabeleri ve hitabelerinde bu yazılıdır , okuyunuz.

    Ülkemizdeki insanları,  dini , ırkı ne olursa olsun kucaklayınız. Senin törene , ırkına , devletine , bayrağına,  topraklarına  göz dikmeyeni ötekileştirmeyiniz.

     

Tek kalıplaşmış düşüncelerden olmayınız. Kişilerin yaşam şekline ve  sosyal hayatına karışmayınız. Araplara mahsus ıslah edici hurafe şeylerle ırkımızı asimile etmeyiniz  gibi  şeyler bize ait değil, diri diri kız çocuklarını gömen, vahşi toplumlar içindir. Bizim ırkımızı onlara benzetip insanların hayatını zorlaştırmayınız. Yapılamayacak şeyleri gündeme getirip insanların psikolojisini bozmayın 

      Unutmayınız sizler çağdaş GÖKTÜRK torunlarısınız.

Tanrı Türkü korusun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi