ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

ATAN ALIR MAÇIYDI; ATAN ALDI !

Derbi tadında bir karşılaşma bekliyordu bizleri. Bir taraf en çok atandı, diğer tarafsa en az yiyendi. Benim çocukluğumda "Atan alır" maçları olurdu oyunlar çok uzadığında mahalle aralarında. Bu maç da öyle bir mücadele olacaktı. "Atan lider olur" İstanbul derbisinin şifresiydi.

İki denk takım izleyecektik. Daha çok orta sahalar işin yükünü çekeceklerdi. Bu satırları yazmaya başladığımda dakikalar 25'i işaret ediyordu. Fenerbahçe çok az bir farkla üstün gözüküyor gibi olsada, bu sanal üstünlük bir türlü gol pozisyonu hazırlayamıyordu ev sahibi için. Aksine Traore ile mutlak sayıyı kaçıran taraf konuk ekipdi. Fenerbahçe topa sahipti, daha öne doğru oynayandı ama final pasını ve final vuruşunu bir türlü yapamıyordu. Volkan'ı kendi sağına uçuran ilk şut İrfan'ın ayaklarından geldi. İrfan'ın şutu ile gelen tehlike üzerinden henüz bir dakika geçmişti ki Batshuayi'nin kafası Volkan engeline takılmıştı. Fenerbahçe yavaştan golü koklamaya başlamış gibiydi ilk yarım saat biterken. Son düdük çaldığında tabelada golsüzlük vardı.

İlk Yarının Notu: İkinci devredeki beklentim karşılaşmanın ya berabere biteceği ya da çocukluğumda olduğu gibi atanın maçı alacağı yönündeydi.

JESUS RİSK ALMAK İSTEMEDİ

Başakşehir Traore ile bir tehlikeli pozisyon daha yakalayarak başladı ikinci yarıya. Fenerbahçe topa daha fazla sahip oluyor ama gol pozisyonuna girmekte sıkıntı yaşıyordu. Ben Başakşehir karşısında Jesus'un yaptığı degisikliklerde geç kaldığını düşünüyorum takımına karşılaşmayı kazandırmasına rağmen. Evet, kazanan her zaman haklıdır ama liderlik mücadelesine çıkılan bir maçta kanımca Portekizli teknik adam, "Kazanamazsam bir puan iyidir Başakşehir gibi bir rakip önünde" diye düşünüyor olmalıydı. Tabiri caizse Jesus 74. dakikada yaptığı degisikliklerle, seyircide değişikliklerin hemen ardından uyandılar ve takımı kazanmaya ittiler gecikselerde.

Aslında bildiğimiz Jorge Jesus Emre'yi de sahaya attıktan sonra Batshuayi ile birlikte Pedro'yu yan yana oynatırdı mücadeleyi kazanmak adına. Hoca sabır dedi hem kendisine hem de futbolcularına. Jorge değişikliklerde geç kalsa da, Başakşehir'in diriliğini kaybettigi anlarda; son 20 dakikada şarjı tükenmeye başladı konuk ekibin;  kenardan hem Rossi'nin hem de Mor'un oyuna girmeleri tam isabetti Jesus adına.

Gecenin Notu: Fenerbahçe hem sabırlı hem de bıkmadan usanmadan topa sahip olarak ve yeterli koşuları yaparak oynadı Başakşehir karşısında. Başakşehir'in yorgunluk belirtileri gösterdiği dakikalarda ayakta kaldılar.

Gecenin Kahramanları: Crespo durmak bilmeyen ve bitmeyen mücadelesiyle, Altay son anlarda yaptığı mutlak bir golü önleyen kurtarışıyla ve pek tabii Rossi attığım muhteşem güzellikteki golüyle alkışı fazlasıyla hak ettiler. Başakşehirde’yse Biblica can siperane oynamasına rağmen tek başına kaldı ve takımını galibiyete taşıyamasada başarılı bir futbol sergileyip üzerine düşeni fazlasıya yaptı.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi