ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

ALTIN ÇOCUK

Sanırım sadece ben değil bir çoklarımız, Jesus ve oyuncularda dahil, karşılaşmanın bu kadar kolay başlayıp bu denli rahat geçeceğini beklemiyordu. Erken gelen gol ve kırmızı kart sarı lacivertlilerin işini kolaylaştırdı.

Kasımpaşa eksik kalınca Fenerbahçe'yle baş edemedi. Valencia bir iki pozisyondan yararlanamasada bir gol ve bir asistle kendini affettirdi. Takım devreyi üç golle bitirmesine rağmen disiplinden asla ödün vermedi. King, Mor ve Enner işi biraz sıkı tutunca, meşin yuvarlağın filelerle buluşması zor olmadı. Sanırım Jesus bu maçla beraber orta merkezini buldu. Arao ve Zajc. Mert Hakan ve Crespo bu bölgeyi zorlayacaklardır diye düşünüyorum.

HERŞEYİN BAŞI DİSİPLİN

Fenerbahçe baştan aşağıya disiplini birinci öncelik olarak koydu sahaya. Kimse disiplinsiz hareket etmedi. Valencia'nın üretkenliği kadar Mor'un çalışkanlığı ve King'in takıma alışmaya başladığını pozisyon pozisyon futbolseverlere göstermesi gelecek günler adına olumluydu. Lincoln de birşeyler yapmaya çalıştı elbette! Enner'in attığı goldeki ortası, King'in direkten dönen şutunda kullandığı korner atışı alkışlanırdı ancak yeterli değildi. Bu maçta bence Lincoln performans olarak King'in gerisinde kaldı.

Bazen teknik adamları anlayabilmek biraz yorucu oluyor doğrusu. Lincoln, Ferdi çıktıktan sonra sol bek oynadı Peres oyuna girene kadar. Dirk Kuyt da zamanında bir forvet oyuncusu olmasına rağmen Hollanda milli takım hocası Louis Van Gaal tarafından sağ bek pozisyonunda oynatılmıştı 2014 Dünya kupasında Arjantin’e karşı. Fakat Kuyt yapısı itibariyle hem çalışkan bir oyuncuydu hem de farklı mevkilerde görev alabiliyordu.  Bu yüzden de kendisine İngiliz medyası tarafından “workhorse – beygir” yakıştırması yapılıyordu oynadığı dönemde. “Workhorse” kelime olarak; çok çalışan, uzun zaman bozulmadan işleyen bir makine anlamında kullanıldığı gibi benzer şekilde çok uzun saatler bıkmadan, usanmadan çalışan kişi anlamındaydı. 

Sonra sahneye Fenerbahçe'nin genç yıldızı çıktı. 40 yıllık profesyonel gibiydi. Aldı, verdi, çalım attı, iki harika şut çekti ve iki de fevkalede gol attı. Ayağına da top çok yakıştı. 

Gecenin Notu: Valencia ve Arda takımı alıp götürdüler. Bir yıldız Valencia oyundan ayrılırken, bir yıldız adayı Arda oyuna girdi. Umarım Arda'yi satmaz Fenerbahçe. Gelecek günlerin Cemil Turan'ı, Can Bartu'su olabilir pekala. 

Gecenin Dersi: Yaşarken herşeyin başı sağlıksa, futbolda da herşeyin başı disiplindir. 

Gecenin Sürprizi: Uzun bir aradan sonra, Jesus’un Prensi Arao oyundan çıkınca, 69-92 arası bu sezon ilk defa Crespo ve Zajc birlikte oynayıp hasret giderdiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi