İstanbul’da nereden denize girilir? İstanbul’da denize girilecek yerler

İstanbul’da nereden denize girilir? İstanbul’da denize girilecek yerler
İstanbul’da nereden denize girilir?  İstanbul, Türkiye’nin en büyük ve en popüler şehirlerinden biridir. Hem tarihi hem de kültürel zenginlikleriyle ünlü olan İstanbul, aynı zamanda denize kıyısıyla da dikkat çekmektedir.

İstanbul’da nereden denize girilir?  İstanbul, Türkiye’nin en büyük ve en popüler şehirlerinden biridir. Hem tarihi hem de kültürel zenginlikleriyle ünlü olan İstanbul, aynı zamanda denize kıyısıyla da dikkat çekmektedir. Peki, İstanbul’da denize girilecek en iyi yerler neresidir? İşte size İstanbul’da denize girebileceğiniz bazı keyifli rotalar!

Riva Plajı: Beykoz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bu plaj yaz aylarında oldukça popülerdir. Plajın denizi koy olduğu için yeterince sakin ve soğuktur, bu nedenle yaz aylarında en sık ziyaret edilen plajlardan biridir. Plaja giriş ve şezlonglar ücretli.

Güneş Plajı: İstanbul'dan ayrılmadan tatil hissi veren plajlardan biri olan Solar Beach, Kilyos ilçesinde yer alıyor. Plaj içerisinde birçok eğlenceli aktivite düzenlenmekte olup kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Plaja giriş ücretlidir.

Florya Menekşe Plajı: Küçükçekmece'de bulunan plaj Büyükşehir Belediyesi tarafından halka açılmıştır. Yaklaşık 650 metre uzunluğundaki plajı aileler için oldukça uygundur. Wc, duş ve kabin gibi imkanların bulunduğu bu plaj ücretsizdir.

Tuzla Halk Plajı: Tuzla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bu plaj, özellikle Anadolu yakasında ikamet edenlerin tercih ettiği halk plajlarından biridir. Plajda WC, kabin ve duş olanakları bulunmaktadır. Halk plajı olduğu için ücretsizdir.

Suadiye Plajı: İstanbul'un en güzel ve sakin halk plajlarından biri olan Suadiye plajı, girişinin ücretsiz olması, şezlong ve şemsiyelerin ücretsiz olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Uzunkum Plajı: Şile ilçesinde bulunan Uzunkum Plajı, İstanbul'un mavi bayraklı plajlarından biridir. Hem suyunun temiz olması hem de girişin ücretsiz olması nedeniyle halk arasında popüler plajlardan biridir.

Büyükada: İstanbul'a dahil adalardan biri olan Büyükada'da suyu ve kumu oldukça temiz 8 plaj bulunmaktadır. Bu plajlar; Nizam Plajı, Halik Koyu Plajı, Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Prenses Koyu Plajı, Eskibağ Plajı, Kumsal Aile Plajı ve Yörükali Plajı.

Heybeliada: Heybeliada'da da tıpkı Büyükada'da olduğu gibi denize girmenin keyfini çıkarabileceğiniz güzel su ve kuma sahip plajlar bulunmaktadır. Bunlar; Akvaryum Koyu, Aqua Green Beach Club, Alman Koyu ve Ada Beach Club plajlarıdır.

Burgazada: İstanbul'un bir diğer adası olan Burgazada'da yüzmek için en popüler plajlar arasında Kınalıada Kumluk Plajı, Çamakya Plajı, Su Sporları Kulübü Plajı ve Kalpazankaya Plajı yer alıyor.

İstanbul’da denize girmek için birçok seçenek bulunmaktadır. Yukarıda bahsedilen yerler sadece birkaç örnektir. Şehrin farklı bölgelerinde de güzel plajlar ve denize girilecek yerler bulunmaktadır. Keyifli bir deniz tatili geçirmek için İstanbul’un bu güzel noktalarını keşfetmeyi unutmayın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.