İstanbul için en kötü deprem senaryosu

İstanbul için en kötü deprem senaryosu
Beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde mega kentin yapı stokuna ilişkin bilanço korkuttu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, En kötü senaryoya göre olacakları açıkladı.

Beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde mega kentin yapı stokuna ilişkin bilanço korkuttu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, "En kötü senaryoya göre Marmara Depremi'nde İstanbul'da 207 bin bina hasar görebilir. Bu durum şehrimizin yaklaşık 3 milyon nüfusunu doğrudan etkileyecektir" dedi.

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 24. yıldönümünde gözler yeniden deprem gerçeğine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Halk TV canlı yayınında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul için "en kötü senaryoyu" anlattı ve şu ifadeleri kullandı:

"En kötü senaryoya göre Marmara Depremi'nde İstanbul'da 207 bin bina hasar görebilir. Bu da yaklaşık 3 milyon nüfuslu şehrimizi doğrudan etkileyecek. Depreme dayanıklı dönüşüm planımıza zemin ve yapı stoku açısından en riskli bölgelerden başlıyoruz."

Beklenen Büyük Marmara Depremi'nin ardından İstanbul'da yaşanabilecek kaos kent sakinlerini korkutuyor. Peki İBB bu konuda hangi çalışmaları yürütüyor? Uzmanların olası bir deprem için yapı stoku konusunda defalarca uyarıda bulunduğu kentte İBB, hızlı tarama yöntemiyle analiz edilen riskli yapı grubundaki binaların yıkımına devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından talep patlaması yaşanan hızlı tarama testleri sonucunda ilk etapta 9-10 bin kişinin yaşadığı en riskli 318 binadan 100'den fazlasının yıkıldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.