ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

SERDAR ve ARDA İMZALI GALİBİYET

Her iki takımda son nefesdeydi. Fenerbahçe yıllar sonra eleme maçlarını oynayacak dahi olsa ucundan, kıyısından Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşayacaktı kazanmaya devam ederse lig sonuna kadar. Aslında Rizespor çıkmazı olmayan bir labirentin içinde gibiydi. Fener'i yense 33 yapacak, sadece umut kırıntılarını taşıyacaktı kalan maçlara. Kurtulmaları çok zor ama çıkmayan candan ümit kesilmezdi işte.

Rize'de güzel bir bahar akşamında çok sıcak başladı karşılaşma. Ortalık alev alevdi. Halil hoca düdüğünü yeni çalmıştı ki Serdar'la gol geliyordu Fenerbahçe adına. Rize'nin karşı atak hazırlığında ortalık bir anda karıştı. Alevler yangına dönüşmüştü. Fabricio yaptığı gereksiz hareketle takımını eksik bıraktı henüz ilk dakika dolmadan.  

Kırmızı karttan sonra oyun tek taraflı oynanmaya başladı. Dokuzuncu dakikada ki golden önce Fenerbahçe; Dursun, Zajc ve Mert Hakan'la şutlar attı Rize kalesine. Mert'in vuruşundan sonra Rossi tabelayı değiştirdi. Sarı lacivertliler ağırlıklı olarak Ferdi'nin kanadını kullansa da, meşin yuvarlağı sahanın her yerinde gezdiriyordu. İrfan ve Crespo ile fırsatlar ele geçse de tabela değişmedi. Uzatmada doğru kararlarla gelen iki penaltı vuruşuyla Serdar Dursun farkı üçe taşıdı.

BAŞARININ ANAHTARI: DİSİPLİN

Joel'in teke tek Altay'la karşı karşıya kaldığı pozisyondan sonra gelen hat trick golü Serdar Dursun'u hem Fenerbahçe'nin hem de Süper Lig 'in tarihine yazdırdı. Genç Arda son üç gole yön veren oyuncuydu. Onu izlemek hem gözlerimizin pasını siliyor hem de acaba ne zaman gol atacak ya da asist yapacak diye hepimizi meraklandırıyordu. Özel bir yetenekti. Gidişatı anlık değiştirecek zekadaydı. Hepimiz, herkes, taraflı tarafsız tüm taraftarlar onu izledik ikinci yarı. Valencia da oldukca başarılı bir oyun ortaya koydu ve karşılığını da gol atarak aldı. Altay Joel'den sonra Veysel Sarı'ya da gol izni vermeyerek kalesine gole kapatmaya devam etti.

Gecenin Notu: İsmail Kartal'a yine kocaman alkışlar göndermeliyiz bence. Elbette rakibin eksik kalması oyunu ve skoru çok çabuk yerinden oynattı ama Fenerbahçe takımının ilk yarı üç farkı yakalamasına rağmen ikinci yarıda bir dakika bile disiplinden kopmaması  takdir edilecek cinstendi doğrusu. Teknik adam konusunda şu an için sayın başkanın yerinde olmak istemezdim açıkçası. Ali başkanın işi hiç de kolay değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi