OĞUZHAN PEKMEZ

OĞUZHAN PEKMEZ

KABULLENME

Bazen hayret ediyorum bu stres, koşuşturma, telaş nasıl dayanıyorsun oğlum diye. 

Şöyle ki : “Önce bağırıyorum bu işin isyan kısmı. Sonra küfrediyorum rahatlıyorum. Sonra pazarlığa oturuyorum  bütün bunlar olmasa ne olur ? Olmasın lütfen. Sonra kabullenişe geçiyorum. Olmuş ile ölmüşe çare bulunmaz başa geldi çekeceksin. Mantık silsilesi böyle işliyor..”

En son etap : Pozitif düşün! 

Epey kilo verdim. Adnan Hocanın kedicikleri gibi olmasa da öyle bir görünüme az kaldı. Oturup kendinize  acımak yerine yaşadığınız  durumun mizahî yönlerini bulun derim ben. Ruhsal ya da fiziksel o kadar acı çektim ki acıya bağışıklığım yükseldi. Beden belli bir limitteki acıya tölerans gösterebiliyor artık. Etrafta sizi avutacak kimse yoksa nazlanmayı bırakıyorsunuz. Ağladığınızda göz yaşınızı silecek kimse yoksa ufukta  bir mendil uzatma olasılığı yoksa  ağlamanın faydasız olduğunu görüp sesinizi kesip oturuyorsunuz. 

Fiziksel eylemleriniz sınırlı ama ruhen özgürsünüz. Tavana bakıp dilediğiniz kadar hayal kurabilirsiniz. Tavsiyem geçmişe değil geleceğe dair hayallerinizin  olması yönünde. Geçmiş bitti ve bir daha geri gelmeyecek.. Kendinizi rehabilite edin. O kadar çok materyale sahipsiniz ki.. Tutunacak bir şey ararsanız mutlaka bulursunuz. Köprüden aşağı düşenler tutunacak gücü kendinde bulamayanlardır. 

Hayat seni kafana vura vura zaten çakıyor  tepe üstü  atlayıp çakılmanın zaten kaçınılmaz olan ölüme giden süreci hızlandırmanın ne manası var. Kendini keşfet ve tek bacakla da yapabileceklerini sına. 

Oturup kendine acımanın ne sana, ne de başkalarına bir faydası var. Ne boş  Metin Şentürk’e astigmattan muzdarip olduğunuzu anlatmayın. Yüzünüzde belirgin bir anomali yoksa sivilce sorununuzdan bahsetmeyin. Şikayetçi olduğunuz her konuyu sahip olduğunuz acının dengine anlatın.

Çünkü yeryüzünde sizi anlayacak tek kişi odur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
OĞUZHAN PEKMEZ Arşivi

HIRS

27 Ekim 2023 Cuma 09:47