FARUK KORÇA

FARUK KORÇA

ADAY OLABİLMEK İÇİN

Cumhurbaşkanı adayları kamuoyuna yapacakları açıklamalarına, kamuoyuna ve rakip partiler hakkında yapacakları iddialara çok dikkat etmeli, aday olabilmek veya seçim kazanabilmek için uluorta sözler sarf etmemeli, ispatlayabilecekleri iddiaları ortaya atmalıdırlar. 

C.H.P. Genel Başkanı’nın Türkiye’yi cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlaması dış güçlerin istihbarat oyunu olabileceğini düşünerek iyice araştırılmadan bu iddiayı ortaya atmaması gerekiyordu. Bu iddia eğer ispatlanabilirse C.H.P. Genel Başkanı aday olup ve seçimlerde puan kazanabilir. Ancak bu iddia dedikodudan öteye gidemezse, Genel Başkan Millet İttifakı Partilerine karşı güven kaybedebilir ve aday olmada zorlanabilir. C.H.P. Genel Başkanı bu iddiasındaki yalnız rakip partiyi değil devletin polis ve jandarma teşkilatlarını da hedef almış olduğundan ya bu iddia ispat edilmeli ya da vakit kaybedilmeden özür dilenmelidir.

Siyasette bir hata yapıp, hatayı telafi edebilmek için başka hatalara düşmek, zincirleme hatalara sebep olur. Bu kontrolsüzlük sorunudur.

Genel Başkan durup dururken bir başörtüsü gündemi de yarattı. Bunu da bir türlü toparlayamadı. Kendi açtığı gündem üzerinden köşeye sıkıştı. Bunun en büyük faydası sivil bir Anayasanın yapımı Türkiye’nin gündemine girdi. İktidar partisinin Anayasa çalışmasına eğer gerekçesiz muhalefet edilecek olursa bu konuda da Genel Başkan puan kaybedebilir. İyi Parti Genel Başkanı bu konuda rahatsızlık duydu ve eleştirdi.

C.H.P. Genel Başkanı kendisi tarafından Cumhurbaşkanı adaylığına odaklanmış durumda, aday olamadığı takdirde öylesine hesapsızca açıklamalar ve öylesine iddialarda bulunuyor ki, bu iddiaların aslı olmadığı anlaşılırsa, hem kendisi, hem partisi ve hem de Millet İttifakı zarar görebilir. Zaten kendisinin adaylığına ittifak parti Genel Başkanları yirmi yıllık performansından dolayı pek sıcak bakmıyorlar. C.H.P. Genel Başkanı atacağı her adıma, söyleyeceği her söze dikkat etmelidir. 

Seçimler yaklaştıkça siyasette hatalar artmaya başladı. İktidar partisi de üst düzey yöneticisi Mahir ÜNAL’ın Cumhuriyet ile alakalı hatalı sözleri kamuoyunu ve M.H.P. teşkilâtını rahatsız etti. Şahsın istifası ve sözlerini düzeltmesi konunun çabuk kapanmasını sağladı ise de toplumun önemli bir bölümü rahatsızlık duymuştur.

Kamuoyu önünde cereyan eden bu vakaları halkımız dikkatle takip etmekte olup, zaman geldiğinde değerlendireceğinden Ülkemizi yönetmek isteyen adayların ve siyasi partilerin daha dikkatli olmaları adayları ve partileri olumlu veya olumsuz etkileyebilecektir.

TOGG açılışı Milletimizi gururlandırmıştır. TOGG açılışı Milli bir mesele olup, siyasilerimizin ve yazarlarımızın bu açılışa gitmek veya gitmemeyi tartışmalarını Milletimizin doğru bulmadığı kanaatindeyim. Bu gibi konularda birlik içinde hareket edilmesi Ülkemiz menfaatinedir.

HAFTANIN SÖZÜ

Biliyorsan söyle, seni örnek alsınlar. Bilmiyorsan sükût et, seni adam sansınlar.

METE ARAL, METİN GÖRGÜN VE RIZA AKIN’I KAYBETTİK

Ülkemizin birçok eserinde imzası bulanan, mimar Mete ARAL’ı, Türk voleybol sporunun duayenlerinden, milli sporcumuz Metin GÖRGÜN’ü ve Türk sinemasının başarılı aktörü, yazar ve gazeteci Rıza AKIN’ı kaybettik.

Bu üç değerli insanın vefatından dolayı üzgünüz.

Merhumlara Allah’tan rahmet ve Milletimize baş sağlığı dileriz. 

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
FARUK KORÇA Arşivi