Yapay kalp ve akciğer tedavisiyle hayata tutundular

Yapay kalp ve akciğer tedavisiyle hayata tutundular
Türkiye'nin sayılı ihtisas hastanelerinden Trabzon'daki Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde 2011'den itibaren 152 hastaya 'yapay kalp' ve 'yapay akciğer' tedavisi uygulandı.

Türkiye"nin sayılı ihtisas hastanelerinden Trabzon"daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi"nde başhekim olan Doç. Dr. İsmet Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ilgili dallarda tek eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla tıbbi etik ilkelerinden ödün vermeden çalıştıklarını belirten Durmuş, gelişmiş teknolojiyle donatılmış tesislerde uzman kadrolarla kaliteli sağlık hizmeti sunma vizyonu doğrultusunda yollarına devam ettiklerini vurguladı.

Durmuş, hastanede yapılan önemli işlemlerden birinin de geleneksel tedaviye yanıt vermeyen, kalp ve akciğer yetmezliği gelişen hastalarda, Extra Corporeal Membrane Oxygenation (ECMO) cihazının kullanılması olduğuna dikkati çekerek, "Hastanemizde 2011"den itibaren hem kardiyak hem de sadece solunumsal destek cihazı uygulaması yapılmaktadır. Uygulama, diğer tüm tedavilere rağmen sonuç alınamayan hastalarda hayat kurtarıcı son seçenek olarak kullanılmaktadır." dedi.

Bölgede özellikle kış aylarında solunumsal akciğer hastalarına uygulanan cihaz sayesinde çok sayıda kişiyi yaşama döndürmeyi başardıklarına işaret eden Durmuş, 2011"den bu yana 152 hastaya bu yöntemle müdahale ettiklerini bildirdi.

Durmuş, "Solunum yetmezliği olgularının son safhasında akciğerleri destekleme, kalp yetmezliği olgularının son safhasında hem kalbi hem akciğeri destekleme maksatlı kullanılan cihaz merkezimizde başarıyla uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.