Seiko Optik 'Gözümün Değeri' ile göz sağlığını önemsiyor

Seiko Optik 'Gözümün Değeri' ile göz sağlığını önemsiyor
Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, bireylerin bir bölümü de bilinçli değil. Genç nüfusun %50’si görme sorunu yaşıyor, bu oran 40 yaş üzeri kişilerde %75’e çıkıyor.
Numaralı gözlük kullanımı da % 18 ile oldukça düşük... Yılda ortalama 15 milyon gözlük camı kullanılıyor. Bu oran; Avrupa’da %50, Japonya’da %52, Avustralya’da %49, Asya’da %18 ve Ortadoğu’da %15 civarında. Rakamlar ve bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye göz sağlığına önem vermiyor. Optik sektörünün en önemli oyuncularından Seiko Optik Türkiye, başlattığı ‘Gözümün Değeri’ projesi ile Türkiye’de göz sağlığı konusunda bireyleri bilinçlendirmeye, düzenli muayeneye bağlı olarak erken teşhis ile olası hastalıkları engellemeye yönelik önemli adımlar atıyor.

Rakamlar endişe verici, Türkiye göz sağlığına yeterince önem vermiyor
Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, bireylerin bir bölümü de bilinçli değil.
Genç nüfusun %50’si görme sorunu yaşıyor, bu oran 40 yaş üzeri kişilerde %75’e çıkıyor. Numaralı gözlük kullanımı da %18 ile oldukça düşük... Yılda ortalama 15 milyon gözlük camı kullanılıyor. Bu oran; Avrupa’da %50, Japonya’da %52, Avustralya’da %49, Asya’da %18 ve Ortadoğu’da %15 civarında. Rakamlar ve bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye göz sağlığına önem vermiyor. Birçok kişi, her yıl yaptırılması gereken göz muayenesini aksatıyor, çocukluk çağı görme bozukluklarını önemsemiyor ve yeni doğan bebeklerde göz muayenesinin hayati öneme sahip olduğu bilinciyle hareket etmiyor. Teknoloji kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte, sürekli ekrana bakmaya bağlı göz bozukluğu vakalarında da büyük bir artış var. Devamlı yakın ekranlara bakmak gözü tembelleştiriyor ve uzağı görememeye başlıyoruz. Türkiye’de, % 65 civarında miyop (uzağı net görememe) hastası var. Görme bozuklukları yaşam konforunu olumsuz etkilerken; diyabet, yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabiliyor.
 
Seiko Optik, göz sağlığı için harekete geçiyor
Farklı yaşam tarzları ve kullanım alanlarına göre özel cam üretimleri gerçekleştiren Seiko Optik Türkiye, tüm görme sorunlarına çözüm sunuyor. Aynı zamanda sosyal ve duyarlı marka çizgisi ile toplum yararına çalışmalar yürütüyor. Göz sağlığına gereken önemin ‘zamanında’ verilmesi için Türkiye genelinde ‘Gözümün Değeri’ projesini başlatan marka, sosyal duyarlılık oluşturmayı hedefliyor. ‘Karanlık Oda’ da görüş deneyimi ile düzenli göz muayenesinin önemine dikkat çekiyor. Seiko Optik, yurt genelinde göz sağlığı farkındalığını artırmaya yönelik gerçekleştirdiği projelerin yanına çevreci yaklaşımını da ekleyerek, doğaya fayda sağlayacak adımlar atıyor. Doğa dostu ürünleri ve üretimiyle ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi ile sürdürülebilir bir gelecek için faaliyetlerde bulunuyor. Doktor iş birlikleri ve göz sağlığı konusunda düzenli makale paylaşımı gibi farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
 
‘Gözümün Değeri’ göz sağlığının korunmasına dikkat çekiyor
Seiko Optik’in, Türkiye genelinde göz sağlığı ve gözlük kullanımı konusuna dikkat çekmeyi amaçladığı ve toplum bilinçlenmesine yönelik başlattığı ‘Gözümün Değeri’ projesi bu güne kadar 11.361 kişiyi bilinçlendirdi. Marka, ‘Gözümün Değeri’ projesiyle göz sağlığı ve gözlük kullanımı konusuna dikkat çekmeyi amaçlıyor. ‘Karanlık Oda’ da görüş deneyimi ile karanlık bir alanda en basit gündelik aktiviteleri yapmanın zorlaştığının altını çizen, göz sağlığının önemine, düzenli göz muayenesinin gerekliliğine ve kaliteli gözlük camı kullanımını vurgulayan Seiko Optik, toplumsal bilinçlenmeyi amaçlıyor. Trabzon, Antalya, Ankara ve Silmoİstanbul Optik Fuarı’nda başarılı etkinlikler gerçekleştiren marka, 2019 yılında da farklı illerde çalışmalarına devam edecek.
 
Seiko Optik & TEMA işbirliği ile doğaya şükranlarını sunuyor
Camı özenle işleyen, insanlığın hizmetine sunan ve görme yetisine katkı sağlayan Seiko Optik Türkiye, ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi kapsamında TEMA Vakfı iş birliği ile doğaya şükranlarını sunuyor… Gaziantep Nur Dağı’nda 10.000 fidan bağışı ile ‘Seiko Optik Türkiye Hatıra Ormanı’ oluşturan marka, daha yaşanabilir bir gelecek için üzerine düşeni yapıyor. Baktığımız yerlerin hep yeşil kalması için Seiko Optik’ten alınan her cam, geleceğe dikilen bir fidan oluyor.
 
Uzman desteği ile doğru bilgi akışı
Göz sağlığı ve gözlük kullanımı konularında toplum bilinçlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, görme sorunları, göz hastalıkları ve göz sağlığını koruma yolları gibi konularda bilinçlenmeye yönelik makalelerle toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.