Ramazan Bayramı’nda Beslenme Önerileri

Ramazan Bayramı’nda Beslenme Önerileri
Ramazan Bayramı’nda bir ay süren oruç döneminin ardından rutin beslenme düzenine geçiliyor. Bir ay boyunca oruç tutan bünyeyi yormadan normal beslenme düzenine geçerken nasıl beslenmeliyiz. Ramazan Bayramı'nda nelere dikkat etmeliyiz. İşte detaylar...

Ramazan boyunca günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişi, bayramda daha fazla yeme eğilimine giriyor ve porsiyonlarda biraz aşırıya kaçılabiliyor. İşte Ramazan Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri…

-Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlayın.

-Ramazan Bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır.

-Bayram boyunca; çay, kahve, meşrubat tüketiminin artması su tüketimini ikinci plana atmaktadır. Bu nedenle metabolizmayı canlandırmak için günde 8-10 bardak su içmeyi unutmayın.

-Yaşlılar ve tansiyon hastaları gün boyu kahve ve çay tüketimlerine dikkat etmeli. 2 fincandan fazla çay ve kahve tüketmemeli.

-Hamurlu, şerbetli tatlılar yerine küçük porsiyonlar halinde sütlü tatlılar tercih edilmeli.

-Diyabet, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığı olanların uyguladıkları diyete bayram süresince de uymaya özen göstermelidirler.

YENİGÜN HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.