Beyin kanserinde 'bariyer' koklama yöntemiyle aşılacak

Beyin kanserinde 'bariyer' koklama yöntemiyle aşılacak
Türk bilim adamları, beyin kanseri tedavisinde, ilaçların tümöre ulaşmasını engelleyen savunma mekanizmasını aşabilen ve koklama yönteminin kullanıldığı nano teknolojik ilaç taşıma sistemi geliştirdi.

Türk bilim adamları, beyin kanseri tedavisinde, ilaçların tümöre ulaşmasını engelleyen savunma mekanizmasını aşabilen ve koklama yönteminin kullanıldığı nano teknolojik ilaç taşıma sistemi geliştirdi. Hastaya ilacın koklama yöntemiyle verildiği nano teknolojik sistem sayesinde, ilaç, "kan beyin bariyeri"ne takılmadan kanserli dokuya ulaşabilecek.

Ege Üniversitesi (EÜ) İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi"nde (ARGEFAR) yürütülen TÜBİTAK projesi, beyin kanseri tedavisinde umut oldu.

Merkezde geliştirilen ilaç taşıma yöntemi, beyni korumak amacıyla dışarıdan gelen moleküllerin geçişine izin vermeyen, bu nedenle ilaçların geçişini de engelleyen "kan beyin bariyeri"ni aşmayı başardı. Bariyerin aşılmasıyla ilaçların kanserli hücreye ulaşması ve onu yok etmesinin önü açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.