Aralıklı Dişler Artık Sorun Değil

Aralıklı Dişler Artık Sorun Değil
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mağrur Kazak, ön dişlerin arasındaki aşırı mesafenin (diastema) estetik kaygılara yol açabileceğini ancak bu durumun uygun tedavi yöntemleri ile çözülebileceğini vurguladı.

"İki diş arasındaki normalden fazla olan mesafeye "diastema" adı verilmektedir. Bu tür boşluklar estetik açıdan sıkıntı yaratacak bir durum olsa da basit yöntemlerle tedavisi mümkündür" diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mağrur Kazak, diastema tedavisi ile ilgili soruları yanıtladı.
 

 

Dişler arası boşluklar (diastema) neden oluşur?

Diş boyutlarının çeneye göre küçük olması Çenenin ön bölgesinde eksik olan dişler Kesici dişlerin yanında bulunan yan kesici dişlerin normalden küçük olması Ön dişler üstünde ve arasında bulunan diş eti bağ dokusunun olması gerekenden geniş ve uzun olması diastema nedenleri arasında yer alır.

 

 

Dişler arası boşluk (diastema) sonucu hastalarda görülen şikâyetler nelerdir?

Kişilerde estetik problemler görülebilir Kişiler konuşmalarında sıkıntı ve zorluklarla karşılaşabilir Dişler arasındaki boşluklardan ses gelebilir. Dil dişler arasına girerek zarar görebilir Dilin sürekli boşluğa gelmesi zamanla dişlerin arasının daha fazla açılmasına neden olabilir.

 

Diş arası boşluklar (diastema) nasıl kapatılabilir?

 

 

Diş aralarını kapatmak için, lamine veneer, ortodontik tedavi, implant ve köprü gibi tedaviler uygulanır. Ön dişler arasındaki boşluklar aşırı değil ise komposit dolgular ile çok iyi estetik sonuçlar elde edilebilir. Yüz yapısı ve diş gelişimi  diş estetiği açısından diastema tedavisi için son derece önemlidir.

 


Yrd. Doç. Dr. Mağrur Kazak, Çene yüz bozuklukları, ağız içerisindeki eksik dişler, dişeti yapısı ve dişlerin sıralanışı diastema nedenleri arasında yer aldığı için dişler arası boşlukların nedeninin doğru teşhis edilmesi son derece önemli olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.