Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Korkutan Deprem Tahminleri: Tehlikeli Bölgeler Belli Oldu!

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Korkutan Deprem Tahminleri: Tehlikeli Bölgeler Belli Oldu!
Türkiye, tarih boyunca deprem olaylarıyla sık sık karşılaşmış bir ülkedir. 2023 yılının Şubat ayında, Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ilimizde yaşanan büyük yıkımla bir kez daha bu gerçekle yüzleştik. Bu depremler, vatandaşlarımızı tedirgin ediyor ve 'Acaba hangi bölgelerde daha büyük depremler yaşanabilir?' sorusunu gündeme getiriyor.

Türkiye, tarih boyunca deprem olaylarıyla sık sık karşılaşmış bir ülkedir. 2023 yılının Şubat ayında, Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ilimizde yaşanan büyük yıkımla bir kez daha bu gerçekle yüzleştik. Bu depremler, vatandaşlarımızı tedirgin ediyor ve 'Acaba hangi bölgelerde daha büyük depremler yaşanabilir?' sorusunu gündeme getiriyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın deprem tahminleri, bu konuda bilgi arayışımızın merkezinde yer alıyor.

Geçmişteki Büyük Depremler ve Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın Uyarıları

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası, Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaşayan vatandaşlar tedirgin bir bekleyiş içerisine girdi. Özellikle Malatya'da son zamanlarda meydana gelen depremler, bu tedirginliği arttırdı.

Deprem tahminleri konusunda sık sık gündeme gelen ve sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu iller için kritik uyarılarda bulundu.

Risk Altındaki Bölgeler: Sakarya, Samsun ve Urfa

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin farklı bölgelerinin deprem potansiyelini değerlendirdi. Ercan'ın paylaşımlarına göre; Sakarya'nın tamamı, Samsun'un güney ilçeleri ve Urfa'nın bazı bölgeleri büyük depremler için risk taşıyor.

Ercan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa M6.4. Samsun genel olarak depreme karşı güvenli bir il olarak bilinir, fakat güneydeki Havza ve Ladik ilçeleri M7.2 büyüklüğündeki depremlerden etkilenebilir. Sinop oldukça güvenli bir ilken, Urfa'nın durumu göreceli olarak iyidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.