İLTER AVCI

İLTER AVCI

Yüzlü marketlerin yüzsüz yüzü…

Geçen gün başımdan geçen acı ve ibret verici bir olayı anlatacam!

    Susadım ve su almak için bir yüzsüz bir markete girdim, tabi sıcak bir hava olduğu için, gözüm soğuk reyonlarda su aramaktaydı, soğuk reyonda bayağı 1.5 lt ve 0.5 lt suya rastladım. Fiyatlara baktım, 1.5 lt suyun fiyatı 5.75 kuruş, hemen yanıbaşında, soğutucu olmayan tarafta 1.5 lt su ve daha kaliteli fiyatı 3.00 tl. Çok etkilendim ve market sorumlu müdürü buldum. Durumu anlattım. Kardeşim vatandaşı düşünmek zorundasın diye ikaz ederken… Ne dedi biliyor musunuz ? Beyefendi elektrik fiyatlatından haberiniz var mı ? Mecburum ben şirketin menfaatını düşünmek zorundayım.

     Durdum düşündüm, kapitalizm ve sermaye birleşkeni… Yani, kapitalizm ve sermaye birleşkeni, ihtiyaç için sömürü, idare için de faşizmin ayak sesleri demektir. Yani yap işlet yönet veya devret... Yani özelleştirme…

    Siyaset de işin kolayı bu. Ama devlet kazancı ile vatandaşa hizmet etmek, rahat ettirmek de zor olduğu için kabul görülmüyor...

     Denetlenebilir kamu hizmetleri ön planda olmalı, israflardan kaçınılmalı ve devlet, milletin varlıkları bir an evvel geri alınmalı, gerekirse dış borçlanarak olmalı da olmalıdır.

NAMAZ MİLLİYETÇİLİĞİ

      İBADETTE milliyetçilik Araplara mahsustur.

Çünkü onlar Arap olmayan Müslümanları her hususta kendilerinden aşağı görmüşlerdir. Corci Zeydan'ın Zeki Megamız tarafından Türkçeye tercüme edilen Medeniyet-i İslamiyye Tarihi'nin 1329'da yayınlanan 4. Cildinin 109. sayfasında bu eski Arap anlayışı şöyle izah edilir:

    Araplar, Arap olmayan Müslümanları kendilerinden daha aşağı görürler, onlara MEVALİ namını verirlerdi. Arapçada bu MEVALİ tabiri KÖLELER manasına gelir. Yani onların gözünde Arap olmayan Müslümanlar, Arapların köleleridir!

    Irklar ve milletler arasında mutlak bir eşitlik esası kurmuş olan islamiyetle bağdaştırmaya imkân olmayan bu tuhaf anlayış namazda bile kendini göstermiştir.Aynı cildin aynı sayfasımda bu nokta da şöyle izah edilir:

    Araplar, Arap olmayanların arkasında namaza durmaktan çekinirlerdi. Arap olmayanların arkasında namaz kılarlarsa bu tenezzülü Allaha karşı bir alçak gönüllülük sayarlardı. Böyle bir kanaat gütmek, islamiyete karşı cephe almak demektir. İslamiyet insanlara hayatı zorlaştırma değil, kolaylaştırma dinidir.

Ordumuzun şimdiye kadar kazandığı muvaffakiyetler memleketimizi gerçek kurtuluşa kavuşturmuş sayılmaz. Bu zaferler ancak müstakbel zaferlerimiz için kıymetli bir zemin hazırlamıştır. Askeri zaferlerimizle mağrur olmayalım. Yeni ilim ve iktisat zaferlerine hazırlanalım. 

ATATÜRK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi