İLTER AVCI

İLTER AVCI

Yeşil Kuşak Projesi Milliyetçi Hareketi Sıkıştırıyor

Derin Sayfalarıyla  Milliyetçi Hareket, Rıza Müftüoğlu'nun  kaleminden , Ortadoğu yayınevi  tarafından yayınlanan bu kitaptan alınan alıntı, İnşallah  ülkücü  kardeşlerimize ışık tutar...

Şöyle başlıyor yazar :

12 Eylül ihtilali bütün siyasi partileri kapatmıştı. Hatta Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ni bile. Ülkücü ve Solcuları ezmişti. Ama Erbakan taraftarlarına; Milli Görüşçülere pek dokunmamıştı. Onların ihtilalcilere göre eylemleri pek yoktu. Meşhur Konya yürüyüşü de ihtilalcilerin hafızasından çok çabuk silinmişti.

İşte tam o sıralarda , partimizde muhafazakar bir rüzgar esmeye başladı. Bundan önce de  cezaevlerinde ülkücülere sarkılmıştı. İslamiyet'te milliyetçiliğin olmadığını empoze ediliyor ve anlatılmaya çalışılıyordu. Ancak bu çevreler, Hz. Peygamberimizin "Vatanı sevmek imandandır" , " İnsan kendi milletini sevmekten kınanamaz " hadislerini bir kenara bırakıp , Kavmiyetçilikle , milliyetçiliği bir gösterme gayretine girmişlerdi .İlk zamanlar bu gelişmeleri kavrayamamıştık.

Partide esen " Başörtüsü rüzgarlarının ve cezaevindeki bu çalışmaların muhafazakar çevrelerin baskısı ile olduğunu sanıyorduk. Ancak sonraları tespit ettik ki , rüzgarın asıl kaynağı dışarısıydı ve "Yeşil kuşak projesi " uygulaması çalışmalarından kaynaklanıyordu.

Mekanizma bir kaç dini gurubun ve bir tarikatın bazı yöneticileri ile kurulmuştu. Buna alet olan Partideki arkadaşların ise hiçbir şeyden haberi yoktu.

Saldırı önce Başbuğ'un eşine ve oradan da o sıralar MÇP genel sekreter yardımcısı olan eşime yapılıyor. Parti gecesinde uzun yırtmacından dolayı  salonda yuhalanıyordu. Bu MHP geleneğinde görülmüş bir şey değildi...

* Bu gibi durumların şimdi de olmaması veya olmasını engellemek  için çok iyi bir araştırma gurubu kurulması şarttır. Buna inancım tamdır. MHP bu Ülkenin temel taşı olduğuna göre  Atatürk ilkeleri ile hareket etmeli, Başbuğun Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün ideallerini yaşatsaydı, bizim MHP 'yi kurma ihtiyacımız olmazdı   sözünü unutmamalıdır.

Sevgi ve Saygılarımla.

Kalın sağlıkla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi