ZEKİ GÜVEN

ZEKİ GÜVEN

KİMLER YAŞAMIN FARKINDA?

Merhaba sevgili okurlarım,

Bu yazımda farkındalık nedir? Bunun için ne yapmalıyız? Farkında olmak mı olmamak mı? Gibi soruların cevabını bulacağız. Bu kelimenin anlamını merak ettim ve Türk Dil Kurumu internet sayfasını ziyaret ettim. Maalesef bu kurum bu kelimenin anlamını bilmiyormuş.

Farkındalıkla ilgili şöyle bir tanım buldum. ‘’Bir canlının çevresinde gelişen olayları bilme, algılama ve duyumsama becerisidir’’ Peki, farkında olmak için neye ihtiyacınız var? Gözler, kulaklar gibi duyu organlarına. Bu organlar sayesinde çevremizi algılar, yorumlar ve zihnimizde şekillendiririz. Bazen farkındalığımızı birileri yönlendirir. Neyi fark etmemiz gerektiğini onlar bize sunar ve yaşamımız onların sunduklarıyla şekillenir. Böylece yaşamımızda ıskaladığımız ve kaçırdığımız birçok durumla karşılaşırız. Bu yazıyla farkındalığınızın farkına varacak, bu gücünüzü kullanarak hayatınızı ve yaşamınızı yeniden şekillendireceksiniz.

 

Farkındalık sadece çevresel değil, içsel olarak da geliştirilmelidir. Bedenimizde, zihnimizde ve ruhumuzda. Bu iki süreç ana sürecin parçalarıdır. Dış farkındalık ayakta uyumamak, bir robot olmamak ve dışarıda olup bitenlerin farkında olmak demektir. İç farkındalık ise kendinin kim olduğunu anımsamak, kendinin farkında olmak, öz farkındalığı geliştirmek, ebedi ruhi özün farkında olmak demektir. Günümüzde birçok insan dışarıda olanların bile farkında değilken, kendi farkındalığı hakkında hiçbir bilgiye sahip değildir. 

İnsan kendini dışsal aktivitelere kaptırınca gerçekte kim olduğunu unutur ve bu sayısız hatalara neden olur. Hataların sona ermesi ve tekrarlanmaması için icra edilen eylemlerin farkına varmak gerekir. Yürürken, konuşurken, beslenirken, sevişirken vs. kendi özünün farkına varırsan bu eylemlerin bilinçli olacak. Ya öfkelenerek kendini unutacaksın ya da kendinin kim olduğunu anımsayarak öfkenin buharlaşmasını sağlayacaksın. Ateş ve su bir arada olmaz. Ya ateş suyu buharlaştırır ya da su ateşi söndürür. Tıpkı bunun gibi öz farkındalık ve negatif eylemler bir arada olmaz. Öz farkındalığını geliştirerek negatif eylemlerden kurtulabilirsin. Peki nasıl?

 

Orijinal Yoga Sisteminde yer alan sayısız tekniklerle tüm eylemlerini farkına varır, öz farkındalığını geliştirerek acı veren eylemlerden kurtulursun. İnsanların birçok rahatsızlıkları ve takıntıları var ama bütün bunlar için tek çözüm var. Kendinin farkında olmak. Hangi güzel bir söz var ya; Herkes kendi evinin önünü temizlese dünya tertemiz olur. Bu çözüm kimsenin işine gelmiyor ve insanlar sürekli ‘’bu durumdan nasıl kurtulurum’’ diye sürekli başkalarına soruyor. 

‘’UYAN ! ve kendinin farkında ol.’’ Uyanıp kendinin farkında olursan evrenin de farkında olursun. Evrensel farkındalık bütün korkuların, endişelerin, üzüntülerin ve acıların sona ermesini sağlar. Hadi, Uyan, Kalk ve Kendini Bul !

Sevgilerimle... 

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için: 

Yoga Academy Denizli - 0505 445 2337 – 0 505 629 0526 

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

*Kaynak: Akif Manaf, ‘’Farkındalık Nedir ve Nasıl Farkında Olunur’’ kitabı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ZEKİ GÜVEN Arşivi