İLTER AVCI

İLTER AVCI

CUMHURİYETİN TEMELİ ATATÜRK İLKELERİDİR

Çok değerli YeniGün okurları ;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun. Atatürk'ü rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhu şad , mekanı cennet olsun.

 "ATATÜRK İlkeleri "  Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşama  felsefesinin  ana kaynağı olmuştur.

Laiklik

"Bizim dinimiz, akla uygun ve en doğal bir dindir. Bundan dolayıdır ki, son din olmuştur.

Bir dinin doğal olması için akla, bilim ve tekniğe, mantığa uyması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.

  * Her fert dinini, din duygusunu, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır. ORASININ YERİ DE OKULDUR ..

Milliyetçilik

"Türk ulusu insanlık ailesinin yüksek ve şerefli organıdır. Bütün insanlığı sever, ulusal çıkarlarına dokunulmadığı zaman. Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumayı esas sayar. Bu nedenle ulusal olmayan akımların yurda girmesini ve yayılmasını istemez.

Halkçılık

 " Bizim hükümetimiz, tam bir demokrat hükümetidir. Lisanımızda "Halk Hükümeti " diye anılır.

Devletçilik

" Özellikle ekonomi alanında Türkiye’nin ihtiyacı olanı gidermek, ulusu rahat yaşamaya ve  bayındırlık eriştirmek , ulusal güvenliği artırıcı tedbirler ve teçhizatlar almak.

Devrimcilik

" Türkiye Cumhuriyetin amacı, halkın çağdaşlığını artırmak ve uygar bir toplum haline getirmektir.

Cumhuriyetçilik

" Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletinin güvenilir ve sağlam  bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl düşüncelerde ve ruhlarda güvenlik açısından, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur."    

                    M. K. Atatürk

YÜZLEŞME

Kardeşlerim ;

 Ben,  ortaokul ve lise dönemlerinde  okuduğum zaman "FETO" gibi  gizli bir yapılanma vardı, neydi bu ; sözde Atatürkçüler bunlar ön yakalarına  Atatürk rozeti takar, yaka arkasına da Lenin veya Mao rozeti takarlardı. Bunlara inanan bizim gerçek Atatürkçüler de peşlerine takılırlardı. Bunlarla da yetinmeyip "Kawa " denilen yasa dışı örgüt ile de kanka  gibiydiler. Yani şu an ki PKK...

Yine aynı dolap dönüp duruyor. Düşünüp duruyorum, acaba bunların hiç mi kafası çalışmıyor, ee generaller, savcılar,  öğretim görevlileri FETO'nun beyin kirletme fabrikasına girerlerse, onları da  hainlerin  hayal fabrikasında onların kuyruğuna takılırlar.

O takılan insanların haklı istekleri yok mu ? Tabi ki var. İrdelemek gerek, onun için diyorum ki yüzleşme olsun ak ile kara ortaya çıksın. Yoksa çok uğraşırız sağcı, solcu diye.. Bu enerjimizi ekonomi ve teknolojiye  vermemiz daha iyi değil mi ?

Gelelim yüzleşmenin diğer tarafına, kim bunlar Milliyetçi, Ülkücü kardeşlerimiz. Atatürk,  milliyetçi ve Türk sevdalısı idi diyorlar da , Atatürk'ün ilkelerini veya yapmak istediklerine odaklanıyorlar mı? Neden aralarındaki anlaşmazlıkları çözemiyorlar?

Bunun sebepleri ile yüzleşmeleri, oy potansiyelinin düşük olmasının nelerden kaynaklandığının araştırılma yapılmasının  gerekli  olduğunu  düşünüyorum.

Mesela araştırma yapılması gerekli değil mi?

Saygı ve sevgilerimle.

Kalın sağlıkla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi