DOĞAN ÖZKAN

DOĞAN ÖZKAN

BBC’nin tarafsızlığı

Tim Davie, BBC’nin yeni patronu.

Tim Davie, diyor ki;  "Parti siyaseti yapmak BBC sunucularının işi değil" dedi.

BBC'nin yeni Genel Müdürü Tim Davie, sosyal medyada tarafsızlık kurallarını ihlal eden sunucuları kovmaya hazır olduğunu söyledi.

İşte size kocaman bir yalan..

Bu ay başında BBC'nin genel müdürlüğüne atanan Davie, yeni sosyal medya kullanım kurallarının gelecek haftalarda açıklanacağını belirtip, kuralların tüm çalışanlar için geçerli olacağını ifade etti.

Yani BBC Türkçe servisinin alenen tarafsızlık adına Türkiye aleyhtarlığının önüne mi geçecek..

Sanmıyoruz,..

Zaten bu düşmanlığı tarafsızlık ve basın özgürlüğü adına yapıyorlar…

Oysa gazeteciliğin temel kuralı bir olayda her iki tarafın görüşü de aynı ağırlıkta verilmeli ve haberse hiç yorum yapmamaktır.

Davie, "İşten çıkarma dahil, uygun görülen tüm disiplin cezalarını uygulamaya hazırım" dedi ve gerekli görüldüğü takdirde "kişilerin Twitter kullanımına da son verebileceğini" söyledi.

Genel Müdür Davie ilginç saptamalarda yapıyor.

Malum, İngiltere bir olayla çalkalanıyor ve Davie bu konuya da parmak basıyor.

Son dönemde, BBC'de 'The Match of the Day' adlı futbol programında yorumculuk ve sunuculuk yapan İngiltere'nin unutulmaz golcülerinden Gary Lineker'in Twitter hesabından siyasi yorumlar yapması tartışma yaratmıştı.

Davie'nin yorumlarına yanıt veren Lineker, adeta patronuna meydan okudu. Lineker "Kullanıcıların Twitter kullanımına sadece Twitter son verebilir" açıklaması yaptı.

Gary Lineker özelinde gelen değerlendirmeler yapan ve  ilgili sorulara da cevap veren Davie şöyle diyor: "Çok net olacak bir sosyal medya düzenlemesi yapacağız. Gary Lineker son açıklamalarında 'BBC'de çalıştığım sürece sorumluluklarımın farkındayım' diyerek çok net bir mesaj verdi. Bu sorumluluklar açıkça sergilenecek. Ben Genel Müdürüm. Benim görüşüme göre, siyasi parti açıklamaları, bağımsız bir haber kuruluşunda çalışanlar için doğru bir şey değil."

Son derece doğru bir ifade ama BBC’nin Türkçe internet portalı yazdığı tüm haberleri tek taraflı yazıyor.

Galiba genel müdür sadece İngilizce yayın yapan BBC sistemlerini adam etmekle yetinecek.

Zaten İngilizce dışında yayın yapan tüm BBC örgütleri İngiltere ve Kraliçe adına o ülkede kamu oyu yaratmak için var.

Onu da biraz insaflı yapsalar…

Davie, yeni sosyal medya düzenlemelerinin BBC'nin tüm alanlarında çalışanlar için geçerli olacağını söyledi ve "Bunun insanların sosyal medya kullanımını yasaklamak olduğunu düşünmüyorum. Sosyal medyada olmalıyız. Tarafsız haberciliğin çok nefis olabileceğine büyük bir tutkuyla inanıyorum. Bunun sıkıcı olduğu fikrine katılmıyorum" dedi.

Bakalım göreceğiz…

İnşallah BBC tarafsız Avrupa basını için örnek olur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DOĞAN ÖZKAN Arşivi