Ülkemize yatırım yapıp da memnun kalmayan hiçbir girişimci yoktur

Ülkemize yatırım yapıp da memnun kalmayan hiçbir girişimci yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Ülkemize yatırım yapıp da memnun kalmayan, sıkıntı ve sorunlarına çözüm bulunmayan hiçbir girişimci yoktur. Bizler uluslararası doğrudan yatırımları bilfiil kurumsal olarak da destekliyoruz.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize yatırım yapıp da memnun kalmayan, sıkıntı ve sorunlarına çözüm bulunmayan hiçbir girişimci yoktur. Bizler uluslararası doğrudan yatırımları sadece yasal düzenlemelerle desteklemiyoruz, bilfiil kurumsal olarak da destekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya İş Federasyonu (Keidanren) tarafından Imperial Hotel"de düzenlenen Japon iş adamlarıyla buluşma toplantısına iştirak ederek katılımcılara hitap etti.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu bahtiyarlığı ifade etti.

Yapılacak görüş alışverişlerinin iki ülke için hayırlara vesile olmasını ve ikili iş birliğini daha da güçlendirmesini temenni eden Erdoğan, Türkler ve Japonlar arasında köklü, çok yönlü dostane ilişkilerin bulunduğunu söyledi.

Göreve geldikleri 2002 yılından beri iki ülke arasındaki iş birliğini çok daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, ilişkileri 2013 yılında stratejik ortaklık seviyesine yükselttiklerini hatırlattı.

"İkili ilişkilerimizi iyi bir konuma taşıyalım istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ve Japonya arasındaki iş birliğinin sadece ikili düzeyde değil aynı zamanda farklı coğrafyalarda da olumlu yansıması için çaba gösteriyoruz. Tabii bu arada Japonya"nın doğrudan yatırımlarına baktığımızda Çin"e olan yatırımları yaklaşık 73 milyar dolar, dünya genelinde ise 965 milyar dolar ve Türkiye"ye olan yatırımına baktığımız zaman, küsurata girmiyorum, o da yaklaşık 3 milyar dolar. Dolayısıyla Türkiye ile az önce ifade ettiğim diğer ülkeler arasındaki rakamlar gerçekten çok ama çok çok farklı. Biz bunun tekrar masaya yatırılıp şöyle coşkuyla daha ciddi adımları atmak suretiyle bu ikili ilişkilerimizi iyi bir konuma taşıyalım istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.