Turistler Türkiye için Mesafe Tanımıyor

Turistler Türkiye için Mesafe Tanımıyor
Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın verileri, turistlerin Türkiye’ye yaz tatiline gelmek için uzak mesafeleri bile göze aldığını gösteriyor. Verilere göre bu yıl 2013’e kıyasla Güney Kore, Çin, Avustralya gibi uzak mesafedeki ülkelerin Türkiye’ye uçak bileti aramalarında artış görülüyor.

Alman, Rus ve İngiliz turistlerin her yaz Türkiye’ye gelmelerine alışkın olsak da, Skyscanner’ın verileri Türkiye’nin ününün daha uzaktaki ülkeler arasında da yayıldığına işaret ediyor.

 

İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın verilerine göre, Türkiye’ye 2014 yaz sezonu için yapılan uçak bileti aramalarında geçtiğimiz seneye kıyasla en çok artış görülen ülkeler Güney Kore, Suudi Arabistan ve Kuveyt oldu. Bu ülkeleri Türkiye’ye oldukça uzak mesafede yer alan Çin ve Avustralya takip ediyor.

 

Türkiye’nin Ünü Artıyor

 

Türkiye’ye  uçak bileti aramalarında en çok artış görülen ülkeler arasında Güney Kore, Avustralya ve Çin gibi ülkeler bulunması, Türkiye’nin uzaktaki ülkelerde bile her geçen gün daha popüler hale geldiğine işaret ediyor. Türkiye, Çinlilerin en çok aradıkları ülkeler arasında 17. sırada yer alırken, Çin’de 2013 yılının Türkiye Kültür Yılı olarak kutlanmış olması bu artışa etki etmişe benziyor.   

 

Arap Ülkelerinin İlgisi Artarak Devam Ediyor

 

2013’e kıyasla bu sene Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten Türkiye’ye olan uçak bileti aramalarının artması da, son senelerde Türkiye’ye oldukça ilgi gösteren Arap ülkelerinden ülkemize daha da çok turist geleceğine işaret ediyor. 

 

Türkiye’ye Uçak Bileti Aramalarında En Çok Artış Görülen Ülkeler

 

1.       Güney Kore

2.      Suudi Arabistan

3.       Kuveyt

4.      Çin

5.      Avustralya

 

Skyscanner Hakkında

 

Skyscanner tamamen anlaşılır, bağımsız ve ücretsiz uçuş arama hizmetinin yanı sıra anında otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştıran, dünyanın önde gelen seyahat arama motorudur. 2003 yılında kurulan Skyscanner, internet sitesi ve mobil uygulamasının güçlü teknolojisiyle ayda 25 milyondan fazla tekil ziyaretçiye seyahat planlamasında yardımcı olmaktadır. Skyscanner tüm dünyada 30’un üzerinde dilde hizmet vermektedir. iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Windows 8 uygulamaları 30 milyondan fazla indirilmiştir. Merkezi Edinburg’un yanı sıra Glasgow, Singapur, Pekin, Barselona ve Miami de dahil olmak üzere toplam 6 uluslararası ofisi olan Skyscanner’ın 35 farklı milletten, 400’den fazla çalışanı bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.