Mısır Firavunu Tutankhamun’un laneti gerçek mi? Keşif gezisine katılanlar nasıl öldü?

Mısır Firavunu Tutankhamun’un laneti gerçek mi? Keşif gezisine katılanlar nasıl öldü?

"Tutankhamun'un Laneti" söylemleri nasıl ortaya çıktı? Antik Mısır'ın en genç firavununun gizemli hayat hikayesi Rehber ve Yazar Turgay Tuna Teke Tek Bilim'de Fatih Altaylı'ya anlattı. 

Tutankhamun'un gizemi ilk kez Türkiye'de aydınlanıyor - Yenigün Gazetesi,  İzmir Merkezli Günlük Siyasi Gazetedir - Güncel Haberler I Son Dakika  Haberleri I İlanlar I Spor ve Magazin Haberleri

Rehber Turgay Tuna, Tutankhamun lanetine dair dikkat çeken açıklamalarında; "Çok enteresan şeyler olmuş. Mesela mezarı yarı yarıya kazıp lahti bulduktan sonra bu işin sponsoru olan kişi birkaç gün sonra beklenmedik şekilde Kahire'de hayatını kaybetti" sözleri ekran başındakilerin kanını dondurdu.

Tutankhamun does not deserve this 21st-century desecration ...

Uzun yıllar Tutankhamun'un laneti üzerine basında yer alan konuya değinen rehber Turgay Tuna konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mısırlı lokal bir rehber çift ABD'ye götürülüyor. Sabah kapı açılıp içeri girdiklerinde geceden kenara çöreklenmiş kobra yılanıyla karşılaşıyorlar ve yılan atlayıp adamı ısırıyor. Adam ölüyor. Bu da Tutankhamun'un lanetlerinden sayılıyor."

Tutankhamun: 18. Hanedanlığın Son Firavunu Kimdi? - Evrim Ağacı

Kahire'nin merkezinde müze müdürüne gelen soru?

"Antik Mısır'ın en genç firavununun mezarı yarı yarıya kazıp lahti bulduktan o ekipten çoğu kişi ölmüş. Mesela Belçikalı gazeteci mumyaların lanetleri üzerine bir haber hazırlıyor. O zaman da bu Tutankhamun'un mezar eşyalarının bazıları ambalajlanıyor. Eşyalar, gönderilecek zaman şehir şehir dolaşacak. O gazeteci Kahire'nin merkezinde müze müdürüyle arasında geçen konuşma da oldukça ilginç."

Kaynak: Yenigün Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.